Защо трябва да забравим за хамбургерите и пиците?

Прекалено честата консумация на така наречената “junk food” води не само до натрупване на излишни килограми, но и до депресия, пише lifestyle.yahoo.net.   Хората, които редовно се х

2012-04-03 09:40:00
Защо трябва да забравим за хамбургерите и пиците?
Хамбургерите са повече опасни, отколкото вкусни. Снимка: sxc.hu

Прекалено честата консумация на така наречената “junk food” води не само до натрупване на излишни килограми, но и до депресия, пише lifestyle.yahoo.net.

 

Хората, които редовно се хранят „на крак“ са застрашени с 51% повече от изпадане в депресивно състояние в сравнение с тези, които консумират по-здравословни храни и избягват хамбургерите, пиците и т.н.

 

Колкото по-често ядем нездравословна храна, толкова по-голям е рискът да получим депресия, съобщи ръководителят на изследването д-р Алмудена Санчес от университета на Лас Палмас де Гран Канария.

 

Обикновено почитателите на „junk food“ работят много, консумират малко плодове, зеленчуци, ядки и риба и са пушачи.

 

 

Дори човек да яде в малки количества нездравословна храна, то той пак е застрашен от изпадане в депресивно състояние. Именно заради това трябва да се консумират здравословни храни, които не са пълни с излишни калории и не застрашават човешкото здраве.

 

Храните, освен че могат да доведат до депресия, могат и да извадят човек от нея. Продуктите, които са богати на витамини от група В, омега-3 мастни киселини и зехтин помагат на хората, които са в депресия, да се съвземат значително по-бързо. Хората, които консумират предимно морски продукти, са по-малко застрашени от емоционални проблеми.

 

Въпреки че на всяка втора крачка има “junk food”, хората трябва да се замислят дали не е опасно често да я консумират. Тя води до затлъстяване, развитие на сърдечно-съдови заболявания и изпадане в депресия.

 

А никой не иска съзнателно да вреди на здравето си, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Gerry905
преди 11 години

Знам, че са вредни и все пак ги ям. Трябва сам да го искаш... който не му пука за здравето си вреди, а на който му пука поне малко ще се замисли ...и все пак аз не съм от този тип хора.

npp
преди 11 години

зависи от хамбургерите и пиците, от какво са съставени и как са приготвени, ако са от макдоналдс или друго подобно заведение, тогава наистина има причина за притеснения, но ако са домашно приготвени изцяло от натурални продукти с зеленчуци(домати, лук, краставици, марули, и пр.) и без твърде много термична обработка, тогава не би имало проблем

RaI4etO
преди 11 години

аз никога не съм харесвала този вид храна,така че.....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия