Няколко начина за хидратация на кожата след бръснене

2012-04-03 12:17:00
Няколко начина за хидратация на кожата след бръснене
Кожата има нужда от хидратация, особено след бръснене. Снимка: sxc.hu

Човек трябва да се грижи за кожата си ежедневно, за да я поддържа мека и еластична. Задължително е преди бръснене да използвате хидратиращ крем за чувствителна кожа, а след това да използвате продукт, предназначен за успокояване на кожата.

 

След като се избръснете, изплакнете кожата си, попийте водата с памучна кърпа и след това нанесете крем за след бръснене.

 

 

Бръсненето раздразнява кожата, затова си сложете афтършейв, като го нанасяте върху участъка с масажни кръгообразни движения. Той ще овлажни и успокои кожата ви.

 

Ако сте си обезкосмили интимните части, краката или подмишниците, то нанесете върху кожата ароматно масло. Най-подходящи са какаовото масло и маслото от шеа. По-добре не си слагайте ароматизирани продукти, защото те дразнят допълнително кожата и може да усетите неприятно парене.

 

За да се бръснете лесно и гладко, сменяйте ножчетата на самобръсначката си често. Не забравяйте да си слагате хидратиращ крем за бръснене и след това да пристъпите към обезкосмяването. След бръснене не използвайте продукти, в които има съдържание на алкохол, защото кожата ви е разранена и ще ви пари.

 

Бръсненето не е от най-ефективните и препоръчителни методи за обезкосмяване. Хубаво е то да се прилага само от мъжете и само за тяхното лице. В днешно време има доста други методи, които може да са малко по-скъпи, но са значително по-ефективни. Затова прибягвайте до самобръсначката само в крайни случаи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия