Домашни рецепти за красота и здраве

Няма нищо по-ефективно и полезно от домашно направените маски и продукти. На козметичния пазар има най-разнообразни козметични средства, предназначени за различен тип кожа, коса, според възрастовата г

2012-04-03 11:43:00
Домашни рецепти за красота и здраве
Бабините рецепти са по-добри и по-евтини от козметичните продукти по магазините. Снимка: sxc.hu

Няма нищо по-ефективно и полезно от домашно направените маски и продукти. На козметичния пазар има най-разнообразни козметични средства, предназначени за различен тип кожа, коса, според възрастовата група и т.н. Но бабините рецепти са хем ефикасни, хем евтини.

 

Вижте нашите предложения за домашно направени продукти, които ще дадат прекрасни резултати:

 

Лосион за махане на грим

 

За да си направите лосион, с който да премахвате грима си, ви е нужно маслиново олио и парче памучен плат.

 

Втрийте продукта с кръгообразни движения. След това сложете на лицето ти затоплена памучна кърпа и я оставете няколко минути. По този начин парата ще взаимодействия с маслиновото олио. След това изплакнете лицето си с топла вода.

 

Този лосион е доста ефективен и полезен. Зехтинът е природен продукт, в който няма от химикалите, които се съдържат в козметичните средства, продавани в магазини. Той, освен че премахва грима, помага на кожата да бъде гладна и еластична.

 

Маска за ръце

 

За направата на този продукт са ви нужни шепа захар, мед и зехтин.

 

Смесете трите продукта до получаване на еднородна смес. Нанесете я върху ръцете си, като я втриете хубаво в кожата. Постойте намазани няколко минути и след това изплакнете с топла вода.

 

Медът има антибактериални действия и затова е подходящ за хора, които извършват много работа с ръцете си. Захарта е естествен ексфолиант, която премахва мъртвите клетки. Зехтинът, както вече споменахме, е природен продукт, който подхранва кожата и я почиства от мръсотии.

 

Маска за лице

 

Нужни са ви капка масло от чаено дърво, четири супени лъжици лимонов сок и две супени лъжици нарязан розмарин.

 

Смесете продуктите и сложете маската на лицето си. Останете така 10-15 минутки и след това изплакнете с хладка вода.

 

 

Тази маска омекотява кожата на лицето и премахва черните точки. Маслото от чаено дърво е естествен продукт, който прави кожата по-мека и еластична, а розмаринът има противовъзпалително действие, което премахва червените петна по лицето.

 

Лосион за крака

 

За да си направите ефективен домашен лосион за краката ще са ви нужни осем супени лъжици масло от шеа и две супени лъжици зехтин.

 

Поставете продуктите в купа и след това ги сложете в микровълновата печка за 30 секунди, за да се затоплят. Нанесете лосиона върху краката си преди лягане и след това си сложете чифт памучни чорапи, за да не изцапате спалното си бельо. По този начин лосионът ще има максимален ефект.

 

Маслото от шеа овлажнява кожата и в комбинация със зехтина прави кожата мека. Той ще ви помогне да забравите напуканите крака. Ако искате лосионът да има релаксиращо действие, добавете към него масло от лавандула.

 

Маска за коса

 

Тази маска се прави лесно, но наистина има добър ефект. Нужен ви е лимонов сок и няколко чаени лъжички вода.

 

Изцедете сока на един лимон и го разредете с малко вода. Сипете получената смес в шише, което има пулверизатор отпред. След това напръскайте косата си и постойте на слънце няколко часа.

 

Лимонът се използва като основна съставка в много козметични продукти. Освен че е полезен за косата, той помага за избистряне на тена.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия