Правила за използването на фон дьо тен през лятото

По-леки дрехи, по-леки текстури

2012-03-29 14:09:00
Правила за използването на фон дьо тен през лятото
Снимка: sxc.hu

Наближава лятото и наред с хубавите неща, които то ни носи – повече настроение за излизане, купони, разходки и т.н., изникват и някои типични за сезона проблеми. Горещото време предизвиква по-обилно потене навсякъде по тялото, включително и на лицето. Знаете колко неприятно е гримът ви да се разтече и вместо по-красива, да изглеждате по-смешна.

 

Колкото по-естествен грим носите през летните дни, толкова по-добре. И все пак фон дьо тенът си е основна част от нашите ритуали за разкрасяване. Едва ли някоя от нас би се отказала от него дори и през жегите. Има някои правила, които ако спазвате, не би трябвало да имате проблеми с фон дьо тена в горещото време. Ето кои са те:

1. Така както през лятото носите по-леки дрехи, позволяващи на тялото ви да диша, изберете и фон дьо тен с по-лека текстура. Може дори да го замените с тониращ хидратиращ лосион. Тези продукти стоят по-ествествено на кожата и е по-малко вероятно лицето ви да изглежда като маска. Ако имате нужда от по-голяма покривност, сложете пудра върху тониращия продукт, която няма да позволи кожата ви да лъщи на слънцето.

 

2. Ако имате проблеми с акне, трябва на всяка цена да избягвате съставки, които запушват порите. На продуктите, които изключват такива съставки пише „noncomedogenic". Ето и кои са най-честите съставки, обвинени за запушване на порите: Isopropyl myristate, Isopropyl esters, Oleic acid, Stearic acid, Petrolatum, Lanolin. 

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Автор: Мария Господинова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия