10 песни, любими на ЕМО феновете

Хитове от любимите поп пънк и емо банди

2019-02-22 15:00:00
10 песни, любими на ЕМО феновете
Снимка: Pexels

Много тийнове минават през "Емо фаза" в пубертета. В България емо стилът и музиката станаха хитови преди около 10 години, но и до днес остават популярни. Интересът към тях беше предизвикан в резултат на опитите за самоубийство на няколко тийнейджъри от различни градове на страната.

Твърди се, че емо е стил в музиката, който произлиза от хардкор пънка от средата на 80-те във Вашингтон, където е известен като "емоционален хардкор" или "емокор".

Емо визията е смесица от пънк, готик и инди рок тоалети и грим. Емо феновете обикновено се смятат за лесно раними, склонни към депресии, самовглъбени.

От Your Tango са направили списък на част от песните, които са били любими на почти всяко емо през последните години. Ето и кои са те.

 


1. Аврил Лавин - Nobody’s Home

 

Тя се свързва повече с поп пънка, а не с емо музиката, но много емо момичета са копирали нейната визия. В началото на кариерата си Аврил винаги беше с черен грим около очите, руса коса с черни и розови кичури, носеше значки, врътовръзки, карирани чорапи, ризки, апликации с черепи и т.н. А това е една от най-чувствените ѝ песни, която засяга проблеми точно като самотата, изолацията, тъгата и т.н.

Снимка: Reuters

 


2. The Goo Goo Dolls - Iris

 

Нежна поп рок песен, която е любима на много меланхолици. Много лесно докосва ранимите хора, които копнеят да бъдат разбрани и да намерят някого, който да ги обича истински. Макар и не съвсем очевидно, в нея е засегната и темата за смъртта.

 


3. Good Charlotte - Predictable

 

Истински емо хит. Момчетата от бандата са с емо прически и грим в клипа, пее се за разочарованието, което сякаш няма край, разделите, болката от отхвърлянето, невъзможността да намериш щастие.

Снимка: Reuters

 


4. Fall Out Boy - Thanks for the Memories

 

Когато говорим за поп пънк и емо, няма как да не бъдат споменати Fall Out Boy. Имаха огромна армия от емо фенове, а в клипа на въпросната песен може да видите как трябва да бъде гримирано едно емо. Парчето не е балада, но може да бъде слушано в най-тъжните ви мигове - пее се за разочарованието, разделите, лъжите, мрачното бъдеще.

 


5. Jimmy Eat World - The Middle

 

Една от малкото позитивни емо песни. Може да вдъхне кураж на тийнейджърите, които се чувстват наранени и сломени - да не се предават, да мечтаят, да бъдат себе си и да се обичат такива, каквито са.

 


6. Panic! At The Disco - Lying Is The Most Fun A Girl Can Have... 

 

Сексът е сред най-интересните теми в пубертета, затова не е учудващо, че тази песен е любима на много емота, докато са тийнейджъри. Разказва за страстта, копнежите, сексуалните преживявания, но не пропуска и лъжите, манипулациите, първите любовни разочарования и разбитото сърце.

Снимка: Reuters

 


7. Green Day - Boulevard of Broken Dreams

 

Един от най-емблематичните химнове на емотата. Песента беше обичана, дори от хора, които не слушат пънк, рок и т.н. Текстът описва всеки самотен тийнейджър, който се сблъсква за първи път с разделите, отхвърлянето, провалите, самотата, който чувства, че околните не го разбират и сякаш е аутсайдер. Гримът на вокалиста - Били Джо, е впечатляващ.

Снимка: Reuters

 


8. All-American Rejects - Dirty Little Secret

 

Това също е сред по-позитивните парчета. Може да се свърже с първото влюбване в тийнейджърските години, вълнението, тръпкат. С първият път, в който отвориш сърцето си за някой и избереш да му довериш и най-страшните си тайни и най-мрачните си мисли.

 


9. My Chemical Romance - I’m Not Okay (I Promise) 

 

Химн на разбитите сърца. Сантименталните и чувствителни тийнейджъри сякаш виждат себе си и своите преживявания в текста на тази песен. Тя им помага да разсъждават върху всичко трагично, което им се е случило, да опитат да се спарвят с празните обещания и токсичните връзки.

 


10. Paramore - That’s What You Get

 

Няма как да остави емотата равнодушни. И тук се говори за болката, предателството, наивността, която проявяваме в тийн годините, прекалената чувствителност, която може да ни съсипе.

Снимка: Reuters

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия