Очаква ли наказание Дивна след катастрофата?

След като счупи краката на нейната спътничка

2018-03-23 12:00:00
Очаква ли наказание Дивна след катастрофата?
Снимка: Instagram

Певицата Дивна може и да не получи никакво наказание за причинения пътен инцидент, ако пострадалата не предяви претенции. Това каза адвокат Людмил Рангелов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

 

Миналата седмица певицата предизвика катастрофа, в която тежко пострада нейна близка приятелка. Назначена е автотехническа експертиза, която ще търси причината за инцидента.

 

Според първоначалната информация Дивна е карала със 120 км/ч. След инцидента последваха най-различни мнения – от затвор за певицата до състрадание. Водещият Слави Трифонов настоя за затвор, ако се докаже, че Дивна е шофирала с неразрешена скорост.

 

Според адвокат Рангелов обществеността е недобре информирана относно случилото се. Той обяснява, че става дума за причинена средна телесна повреда, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, а неосъждано лице задължително получава само административно наказание.

 

„Пътната настилка трудно може да намали отговорността на водача. Появи се информация, че гумите не са били с необходимата дълбочина на грайфера“, отбеляза Рангелов.

 

Още по темата може да прочетете в tialoto.bg

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия