Грижа за краката през лятото

Добрата хидратация е ключова за кожата на краката

2018-06-08 12:00:00
Грижа за краката през лятото
Снимка: Pexels

Лятото вече е тук и започваме да заменяме кецовете и пантофите със сандали и чехли, дългите панталони с къси. Затова именно сега е времето да се погрижим за добрия вид на стъпалата и краката. Ето и някои от най-важните съвети.

 


Мед

 

Рецептата е лесна – смесвате мед и кафява захар или друг вид ексфолианти и намазвате ходилата със сместа. Ексфолирането предствалява процес, при който се отстранява горния слой мъртви клетки на кожата, с помощта на различни козметични средства. Медът е натурален продукт, затова е едно от най-добрите решения.

 


Овесена каша

 

Това е друг вид подходящ ексфолиант. Ако кожата ви е по-мека и чувствителна, най-хубаво би било да смесите овесена каша с мед или кисело мляко. Полученият продукт ще хидратира перфектно кожата на краката.

 


Морска сол

 

Много пъти се е казвало, че морето има способността да лекува, и това е абсолютно вярно. Морската сол регенерира кожата и стимулира растежа на клетките. Натурален балсам от морска сол, кокосово масло, бадемово масло ще подейства страхотно на краката през лятото. 

 


Вода

 

Водата също е сред най-добрите лечители. През горещините е необходимо да се пие много вода, което ще има благоприятни ефекти и върху цялата кожа. Водата премахва токсините от тялото и помага за отслабване.

 


Упражнения

 

Естествено, физическата активност също е важен фактор за добрия вид на краката. Това не означава да прекарвате по цял ден във фитнеса, а просто да се движите повече през деня и да бъдете по-активни. Разхождайте се повече, избягвайте ескалатори и асансьори. Относно упражненията – правете ги сутрин след ставане и вечер, малко преди лягане, за не повече от 20 минути. Заложете на клякания, планкове, танци, а навън – скачане на въже.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия