Кане Корсо - кучето на италианската мафия

Ето някои подробности за него

2020-06-29 15:00:00
Кане Корсо - кучето на италианската мафия
Снимка: Pixabay

Ако се чудите каква порода куче да си вземете за двора на къщата, може да заложите на Кане Корсо, които са чудесни пазачи. Това са порода големи кучета от италиански произход. Интересното е, че те се използват за проследяване, лична защита, както и за правоприлагане и куче пазач. Кане Корсо най-често се използват като бойни или пазещи кучета, но са подходящи и за домашен любимец на семейства с деца.



Характеристики

 

Мъжките представители на тази порода обикновено са високи между 64-68 см., а женските - 60-64 см. Ако говорим за килограми, мъжките стигат между 45 - 50 кг., а женските между 40-45 кг. , пишат от fci.be. Кане Корсо правят най-голяма впечатление с главите си, ако говорим за външен вид. Челото им е плоско и сближено с муцуната, а главата им обикновено е доста голяма. Муцуната им е плоска, правоъгълна, а очите им са с форма на бадеми. Тези кучета често са с тъмни очи, както и с тъмна, черна козина. Но има и такива с бежова или сивкава козина.

 

Снимка: Pixabay

 

Характер

 

Това, че са бойни кучета, не бива да ви притеснява - именно заради това, те се сработват много добре със стопаните си. Ако търсите куче, което да е едновременно домашен любимец и да си играе с вас, но и да е пазач на къщата, това е перфектният избор.  Представителите на Кане Корсо бързо се привързват към семейството и обичат децата. Любопитно е, че в Италия наричат Кане Корсо "куче на мафията", защото тези кучета са любвеобилни и отдадени на стопаните си, и жестоки към всички, които се опитват да наранят семейството. Смята се, че тези кучета са по принцип спокойни, но вдъхват респект с външния си вид. Никога не нападат без причина, дори да бъдат раздразнени от шума или котките наоколо. Чакат сигнал на стопанина си, и чак тогава нападат. Затова, Кане Корсо е податливо на дресировка.

 

Снимка: Pixabay


Любопитни факти

 

- Кане Корсо се счита за потомък на старото римско войнско куче Канис Пугнакс или Молосър, пишат от ukcdogs.com

 

- Името му произлиза от тръстика да корсо, стар термин за онези кучета за улов, използвани в селските дейности, свързани с добитък

 

 - В близкото минало разпространението му е било ограничено само до някои райони на Южна Италия

 

- Нуждаят се от голямо количество храна. Може да ги храните с пилешко и телешко месо, варени и сурови зеленчуци.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия