4 зодии, които не обичат себе си

Ето кои са те

2020-06-25 18:00:00
4 зодии, които не обичат себе си
Снимка: Pexels

На тези 4 зодии им е трудно да обичат себе си. Те виждат своите недостатъци, съдят се, критикуват се, а понякога се подценяват. Това води до напрежение и депресия. Вижте кои са те, според "Pinkvilla".

 


Дева

 

Девите от малки са много критични - и към другите, и към себе си. Упрекват се за грешките си, искат да изпипат детайлите. Аналитични са и разсъждават много върху решенията и постъпките си. Постоянно намират някакви проблеми в себе си и живота си, и опитват да ги поправят. Имат нереалистични очаквания и си поставят прекалено високи цели. Ако не ги постигнат, се депресират. Имат ниско самочувствие. Опитват се да контролират нещата, но това рядко им се получава. Намират недостатъци и във външния си вид.

 

Козирог

 

Тези зодии също имат мания да контролират нещата. Искат да предвидят всичко, нещата да са добре планирани и всичко да минава според въпросните планове. Но това невинаги се случва и Козирозите се натъжават. Мъчат се много, раздават се, постоянно опитват да се доказват. Много са амбициозни и копнеят за успехи, понякога прекалено много се напрягат и стигат ръба на силите си. Дори да не се справят добре само в една област в живота си, това ги изяжда отвъртре. Много строги са към себе си. Те са организирани и работливи. Песимисти са и не ценят хубавите си качества.

 

Скорпион

 

Скорпионите просто имат много проблеми с доверието. Страх ги е да споделят на другите, да повярват на думите им, за да не се окажат предадени и наранени. Опитват да се пазят. Но не само не вярват на другите - те не вярват и в самите себе си. Когато нещо се обърка, те винят този, който е отговорен за това, но, дори да не го показват, винят и себе си. Упрекват се, че не са се постарали достатъчно и не са били достатъчно мъдри. Рядко показват истинската си същност, потайни са и мислят, че никой няма да оцени това какви са. Уязвими и чувствителни са, мислят, че никога няма да се справят добре.

 


Риби

 

Тези зодии са състрадателни, мили, добри приятели. Винаги ще ви помогнат и ще са до вас. Но има един проблем - не помагат на себе си и не подкрепят себе си. Имат ниско самочувствие. Страдат, но не го показват, не говорят за своите проблеми и не търсят помощ - мислят, че не са достатъчно значими, за да занимават околните. Често подценяват себе си и допускат токсични хора в живота си  - приятели и партньори, които ги тъпчат и си играят с тях. Самотата ги изтощава. Не виждат хубавите си качества и хвалят само другите.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия