Приключения с прасета на плажа

Ето къде се намира той

2019-07-09 15:00:00
Приключения с прасета на плажа
Снимка: Pexels

Снимките от плаж, пълен с прасета, стават все по-популярни в Instagram и тази дестинация е истински хит. Виждаме много знаменитости и блогъри, които плуват със симпатичните животни. Но знаете ли къде точно е този плаж?

 

Свинският плаж се намира в Ексума, на Бахамските острови.  Фотографът и океански водач, Джим Абернети, е открил брилиянтния плаж на остров Биг Мейджър Кей, когато проучвал океанските води.

 

На острова не живеят хора, но той е дом на 20 прасета и малки прасенца. Там има и няколко котки и кози. Прасетата там хапват доста, спят, плуват и се запознават с туристите, които идват да поплуват с тях.

 

Единственият начин, по който може да стигнете до острова, е с лодка. Или трябва да наемете такава, или да се возите с екскурзовод и група. Местна компания предлага тур с лодка, който включва посещение при прасетата, плуване с акули дойки, пикник и гмуркане.

 

Повечето туристи коментират, че прасетата са приятелски настроени. За да не станат агресивни и за да са гостоприемни, най-добре да им донесете някаква храна, например зеленчуци.

 

Те са най-гладни и жизнени сутрин, следобед стават по-мързеливи и предпочитат да си подремват, а не да плуват. Трябва да ги храните, когато са във водата, за да не цапате пясъка. Работещите там препоръчват да им носите и свежа вода, за да не останат дехидратирани.

 

Някои от прасетата са огромни.

 

Най-близкото летище до свинския плаж е това в Станиел Кей.

 

Воден рай в Чили: Най-големият басейн в света

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия