5 вълнуващи идеи за лято в града

Ето какво да правите през лятната ваканция, ако няма да ходите на море, на село или на планина

2019-07-24 12:00:00
5 вълнуващи идеи за лято в града
Снимка: Pexels

Ако нямате възможност да си позволите почивка по морето или край планината, ангажирани сте и трябва да сте в града през лятото или просто късно сте се сетили и вече няма как да резервирате нещо, не се отчайвайте. Може да направите лятото в града забавно, стига да имате добри и весели приятели. Ето няколко идеи как да разнообразите обичайните срещи за кафе, питие в бар, кино, разходка.

 


1. Отидете в увеселителен парк/на панаир

 

Проучете къде в града или в околностите има увеселителен парк. Дори да няма цял такъв парк, все в някой мол или на някоя площадка ще има няколко атракции като блъскащи колички, виенско колело, паратропер, люлки, въртележки и т.н. Няма как да не се забавлявате, когато се качите на люлките, адреналинът, със сигурност, ще се покачи. Там ще има и много изкушения и като захарен памук, понички, бонбони, близалки, пържени картофки, сандвичи, сладолед, така че ще се почувствате като в детството. А и от там ще станат перфектни снимки. Вечерите в такива паркове също ще са много красиви - тогава ще е пълно със светлинки. Отидете и на някой панаир в околността.

 

Снимка: Pexels


2. Научете се да карате скейтборд

 

През лятото прекарвате все повече време навън, но нека то не е пропиляно само в ходене на кафе или на бар, в пикници на поляната. Ако заедно с приятелите си решите да се научите да карате скейтборд, ще сте по-активни физически и това ще повлияе добре на фигурата ви. А и е по-добре да спортувате навън, а не във фитнеса. Освен това, скейтбордът е приключенски спорт, ще ви е весело, докато се учите заедно с приятелите си и ще има много предизвикателства. Може и да се запознаете с нови хора и да намерите нови приятели - скейтърите се събират в определени паркове и ще създадете нови контакти. А и не на последно място, ако обичате пънк-рок музиката, ще се почувствате като в клип на Аврил Лавин, Blink-182 или Simple Plan.

 

Снимка: Pexels


3. Научете се как да правите коктейли/айс напитки

 

В летния сезон трябва да поемате много течности. А и тогава преобладават купоните, може да шашнете компанията с вкусни напитки, които сами сте направили. Проучете как се правят любимите ви коктейли, правете интересни смесици, дори сами може да си измислите вид коктейл. Сложете ги в интересни, големи чаши и ги украсете с чадърчета, знаменца, фигурки и т.н. Така ще си направите бар вкъщи или в парка. Може да експериментирате и с айс кафетата, да правите напитки от кафе, сладолед, сироп, мляко и т.н.

 

Снимка: Pexels


4. Посетете фестивал

 

Не може през лятото да няма поне един фестивал в града ви или в близост до него. Дори да не слушате музиката, която ще се изпълнява там, отидете заради партито и настроението, ако е на открито и няма вход. Освен това през лятото често се организират и кулинарни фестивали, спортни фестивали, бирени фестове, така че не е задължително да търсите само музикални. Ще опитате нови вкусотии, ще се забавлявате с компанията и ще създадете нови спомени.

 

Снимка: Pexels

 

5. Направете си фотосесия

 

Тийнейджърите обичат да снимат, особено когато им е скучно. Но не залагайте само на селфита вкъщи, в парка и кафето, където вече сте се снимали много пъти. Отидете сред природата - на пикник, в гората, в поле от слънчогледи, край река, езеро или поток - все има някоя красива природна местност във вашия край. Там си направете заедно фотосесии, бъдете креативни, може да си носите и различни аксесоари, плюшени играчки или други любими предмети, които да включите в снимките.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия