Кръстиха първите панди-близнаци, заченати от опитомена майка и див баща

Това се случи на специална церемония в Китай

2018-12-28 15:00:00
Кръстиха първите панди-близнаци, заченати от опитомена майка и див баща
Снимка: Pixabay

Първите панди-близнаци в света, заченати от опитомена майка и див баща, бяха кръстени на специална церемония в Китай. Близнаците-панди се родиха на 25 юли и вече са на 5 месеца.

 

Мъжкото бебе панда носи името He He (Хармония), а женското - Mei Mei (Красива). И двете бебета са кръстени на анимационни герои панди от популярни китайски детски филмчета. Кръщенето се състоя в базата за панди Shenshuping, намираща се в провинция Съчуан, която е част от Китайския център за опазване и проучване на пандите, съобщават от Daily Mail.

 

При раждането Не Не е тежал 215 грама, а сестра му - едва 84 грама. Майката е на 16 години и през февруари е била пусната отново в дивата природа, за да може да забременее.

 

Центърът за опазване и изследване на гигантските панди започна програма за извеждането на пандите в дивата природа в размножителния им период още през 2003 г., с цел да се увеличи популацията на тези животни. На майката Цао Цао е бил поставен GPS, за да може да бъде следена и да се разбира какво прави.

 

Миналата година Цао Цао роди и първото бебе панда, заченато от опитомена майка и див баща. 

 

Първото френско бебе панда стана на 1 година

 

Тийнейджърка от Хонконг дава идеята за соларни ферми - панди
 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия