Ето кой е главният герой в Приятели

Вижте какво показва проучване

2018-12-28 16:30:00
Ето кой е главният герой в Приятели
Снимка: Reuters

"Приятели" си остава един от най-обичаните, гледани и влиятелни сериали и до днес, въпреки че последния епизод от финалния сезон беше излъчен преди около 14 години. Всеки си има любимец от шестимата приятели, замисляли ли сте се обаче, че може все пак да има един главен герой и неговата роля да е по-важна от тази на останалите пет?

 

След гледане на 3 епизод от 10 сезон, в който Рос ходи на солариум и придобива плашещ тен, ученият Яшу Сет, който се занимава с обработка на данни, решил да направи проучване и да установи кой е главният герой в сериала, предава "Metro". Оказва се, че това е именно Рос.

Снимка: Reuters

 

"За да определя кой е, свалих записи на всички 10 сезона. Използвах различни параметри, за да разбера кой се отличава най-много от шестте приятеля", пише изследователят в блога си. Проучването показало, че Рос и Рейчъл са имали най-много реплики (над 9 000), а Фийби - най-малко (около 7 000). Рейчъл се е появявала на екран най-много пъти, на второ място се нарежда Рос, а Фийби отново е последна.

 

Рос е героят, който най-много пъти се е появявал в сцени с второстепенни герои, без да присъства някой от другите петимата. На второ място в тази класация е Джоуи.

 

Името на Рейчъл е било споменавано най-много пъти в заглавията на отделните епизоди - 27 пъти, а това на Рос - 24. Това на Моника пък е споменато в имената на епизодите едва 4 пъти. 

Снимка: Reuters

 

Дуелът за главен герой се води между Рос и Рейчъл, но все пак Рос побеждава Рейчъл, защото той има и най-много индивидуални сцени.

 

Ето и други интересни разкрития от изследването:

 

- Чандлър и Джоуи са главната двойка в сериала и побеждават двойките, които имат романтични отношения. Чандлър и Джоуи  имат най-много сцени като двойка.

Снимка: Reuters


- За всички 10 сезона има само една сцена, в която Рос, Моника, Джоуи и Фийби са заедно, без Чандлър, Рейчъл или някой второстепенен герой. Това е в епизод 7 от първи сезон - когато има прекъсване на тока.

 

Мат Лебланк не искал Джоуи и Рейчъл да стават двойка

 

Рос и Рейчъл от Приятели не е трябвало да скъсат
 
 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия