Любопитни факти за любимите ви герои от детството

Неподозирани разкрития!

2018-09-21 16:30:00
Любопитни факти за любимите ви герои от детството
Снимка: Reuters

Всеки има свои любими персонажи от детските години. Ето какво вероятно не знаете за героите от най-известните детски книжки, филми и сериали, според The Sun.

 


Мечо Пух

 

Всички герои от "Мечо Пух" страдат от психични заболявания. Мечето би направило всичко възможно, за да се добере до мед, което е опасна импулсивност. Прасчо е раздразнителен и страда от безпокойство и подтиснатост. Тигърът е много енергичен, но има Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието. Магарето Йори страда от ниско самочувствие, ниско самоуважение, депресия, а винаги напрегнатия заек показва симптоми на Обсесивно-компулсивно разстройство.

 


Телетъбис

 

Телетъбисите всъщност са от различни раси. Лицето на Дипси е малко по-тъмно от тези на другите. Когато сериите се излъчват в САЩ, създателите на "Телетъбис" казват на американските зрители, че Дипси е трябвало да е негър, а По да е китайка.

 


Грижовните мечета

 

Според Cracked самата концепция на грижовните мечета - да наглеждат и управляват планетата, да влияят на решенията на децата чрез демонстриране на любов и привързаност, да се съгласяват с всичко, е показване на начина, по който работи една секта. Мечетата казват, че са на мисия - да се уверят, че малките се превръщат в продуктивни и щастливи членове на обществото. 

 


Малката русалка

 

Злата Урсула от "Ариел, малката русалка" е базирана на истински човек - актрисата Дивайн от Балтимор. Актрисата  обаче всъщност е актьор, от мъжки пол е, но просто се преобразява, облича женски дрехи и се прави на жена. Дивайн носи подобни бижута на Урсула - обици като миди, колие със златен наутилус, носи и тежък грим за очи, сини сенки. Дори прическите са подобни. Хуморът на Урсула също е вдъхновен от този на Дивайн от Балтимор.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия