В САЩ: Спасиха мече с нестандартна операция

Вижте как!

2018-08-23 13:30:00
В САЩ: Спасиха мече с нестандартна операция
Снимка: Pixabay

Малко мече, което е пострадало при пожари в Калифорния, САЩ, е било спасено с интересна операция. Тъй като лапичките му са изгорени, те били покрити с кожа от риба чрез хирургическата интервенция, съобщава The Sun.

 

Когато намерили мечето на 2 август, то стенело от болка и не можело да ходи. Било заринато в пепел от пожара. Лекарите се опитали да го успокоят, преди да започнат с деликатната операция.

 

Кожа от рибата тилапия била сложена върху лапите на мечката и върху другите ѝ изгаряния. Кожата на тази риба се води лечебна и се смята, че след като се пришие върху изгорелите лапи на мечето, неговата козина ще може отново да порасне с времето. Тилапията ще пази от бактерии и замърсяване мястото и се задържа повече време върху наранените места от всеки друг вид кожа или превръзка.

 

Лечението на изгаряния с тилапия се използва много в Бразилия, но не е толкова добре познато в останалата част на света. Там дори прилагат такова лечение и на хора, но в САЩ още е забранено, разакзват от лекарския екип.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия