Как да предолеем гаденето в увеселителни паркове?

Джинджифилът е първи помощник, ако ви се гади на люлките

2018-08-23 16:30:00
Как да предолеем гаденето в увеселителни паркове?
Снимка: Pexels

През лятото има много панаири и фестивали, а и имате повече време да пътувате с приятелите и да посещавате увеселителни паркове. Атракционите там са много забавни и повишават адреналина в кръвта.

 

Ако обаче сте от хората, на които започва да им се гади, особено на по-страшните люлки, времето, прекарано там се превръща в истински кошмар. Ето и как може да преодолеете проблема.

 


Професор Брендън Уокър, който е инженер и дизайнер на увеселителни влакчета, споделя пред TheSun, че стрък джинджифил или кристализиран джинджифил са най-добрите лекарства за такъв тип гадене.

 

Кристализираният е подходящ за децата, тъй като се смуче като бонбон. Ако ви се повдига по време на возене на някое от съоръженията, или ако започнете да повръщате, джинджифилът ще облекчи симптомите.

 

И след това ще сте способни да се качите и на най-страшните люлки - такива с висока скорост, такива, които ви обръщат с главата надолу, които ви издигат прекалено високо и т.н.

 

Но професора казва още, че трябва да давате малко време за почивка на организма, а не след един атракцион, да се качвате на следващ. Хубаво е първо да се разходите малко, да разгледате сувенирите, да хапнете или пийнете нещо, да поседите на пейка и т.н.

 

Уокър смята, че най-често гадене и повръщане предизвикват люлките, които се въртят бързо в кръг.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия