Кои са най-полезните млека от ядки?

Ето какво да пиете

2020-03-13 15:00:00
Кои са най-полезните млека от ядки?
Снимка: Pixabay

Млеката, направени от ядки и семена - кашу, соя, бадеми, овес, кокос стават все по-популярни и използвани в последните години. Някои хора ги предпочитат, защото са вегански, а други казват, че те не са толкова полезни, колкото истинското мляко и нямат много протеин. Софи Медлин, основател на City Dieticians, обяснява пред британския "Cosmopolitan" кои са най-добрите ядкови млека.

 


Кое е най-полезното ядково мляко?

 

Когато пием истинско мляко, снабдяваме организма си с много витамин D и калций. затова, когато купуваме мляко от ядки или семена, трябва да изберем това, което е с най-много полезни съставки. Софи Медлин препоръчва най-често да пиете соево мляко или да търсите такова, пълно с калций и витамин В12. "Като цяло, соевото мляко е най-добро, защото така поемате нужната дневна доза аминокиселини и съставки, които се свързват с истинското мляко, необходими на организма. Плюс това, то съдържа най-много протеин", обяснява тя. На пазара може да намерите и кокосово мляко, което е пълно с доста витамини и минерали.Млеката от овес и ориз съдържат най-вече въглехидарти и чрез тях не може да си набавите много полезни съставки. Ако обичате експериментите, може да смесвате соевото мляко с чай, както и да слагате бадемово мляко в попарата си.

 

Снимка: Pixabay


Да спрете ли да пиете истинско прясно мляко?

 

Някои хора, които се палят по веганството, изцяло изоставят приема на традиционното прясно мляко. Медлин посочва, че това не е голям проблем, ако си набавяте нужната дневна доза витамин D и калций от други видове продукти. Например, вече на пазара има маргарини, обогатени с витамин D, а тофу, соята, рибата и броколите съдържат калий. Все пак, не е хубаво да спирате да пиете истинско мляко, то е незаменим продукт.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия