6 ползи от хапването на краставици

Вижте кои са те

2019-08-02 12:00:00
6 ползи от хапването на краставици
Снимка: Pexels

Когато времето е горещо, трябва да хапвате повече зеленчуци и салати - по-леките ястия са препоръчителни, ако температурите са много високи, а и някои зеленчуци ви хидратират и така няма опасност да се обезводните. Краставиците са идеален вариант - те на нискокалорични, полезни, съдържат много витамини и вода. Ето и няколко причини да ги хапвате.

 


Отслабване

 

Краставиците са сред най-нискокалоричните храни. 100 грама обелена краставица съдържа едва 12 калории, но ви засища, особено ако е комбинирана с други зеленчуци или ако я ядете в таратор. А и ви снабдява с много полезни вещества - протеин, въглехидрати, фибри, витамин С, витамин К, магнезий, калий, манган.

 

Снимка: Pexels

 

Хидратация

 

Тези зеленчуци съдържат 96% вода, затова са идеални са жегите и са добър вариант за хидратация за хората, които не пият много вода. Така те забързват метаболизма.

 


Хубав дъх

 

Смята се, че краставиците изчистват устата от бактериите. Това е така, защото те са богати на фибри и вода и стимулират производството на слюнка. Това премахва лошя дъх.

 

Снимка: Pexels


Красива кожа

 

Знаете, че много хора си правят маски за лице с краставици, най-често ги поставят на клепачите си. Тези зеленчуци имат успокояващ и охлаждащ ефект върху кожата. Те помагат  обривите по кожата да минат по-бързо, успокояват отоците и дори лекуват слънчевите изгаряния.

 

Снимка: Pexels


Здрави кости

 

Всеки свързва здравината на костите с елемента калций и млечните продукти. Но витамин К също помага за това. А краставиците са богати на този витамин.

 


Премахват токсините

 

Тези зелени зеленчуци ще ви пречистят. Те са богати на много богати на полезни антиоксиданти, които намалят риска от рак, сърдечни, белодробни и автоимунни заболявания.

 

Снимка: Pixabay

 

Моркови за сияйна кожа

 

5 причини да ядете череши

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия