Цветът на банана издава за какво е полезен той

Вижте какви банани да хапвате

2019-08-07 13:30:00
Цветът на банана издава за какво е полезен той
Снимка: Pexels

Бананите са сред най-вкусните и обичани плодове. А и те засищат доста, така че са подходящи за диета - с тях коремът ви няма да стърже. Тези жълти плодове са чудесен източник на  витамин B6, разтворими фибри, витамин С, магнезий и калий и пазят от много заболявания. Ето и какво издават цветовете на бананите.

 


Зелени банани

 

Често подминавате зелените банани, защото ви се струва, че те не са узрели и няма да са толкова вкусни и сочни. Но това е грешка. Този вид банани са пълни със скорбяла - вещество, което кара храносмилателната система да работи по-активно - затова зелените банани ви засищат най-много. Но, в някои случаи, може заради тях да чувствате корема си подут. Те  съдържат най-малко захар, така че са по-диетични и ще са ви полезни, ако нивата на глюкозата в кръвта ви са високи.

 

Снимка: Pexels

 

Жълти банани

 

Класическите жълти банани - без много кафяви петна и в по-светло, лимонено, жълто съдържат повече захар от зелените. Те са по-меки и сладки, но пък и по-лесно смилаеми. Така полезните вещества по-бързо ще се разградят в организма ви. Но светложълтите банани съдържат повече антиоксиданти.

 

 

Снимка: Pexels

 


Банани на кафяви петна

 

Кафявите петна по обелката на банана издават, че той е остарял. Но и нещо друго -  показват колко скорбяла се е превърнала в захар. Колкото повече кафеникави петна има по обвивката, толкова повече захар съдържа плода. Хубавото е, че тези банани подпомагат имунната система. Те са богати на антиоксиданти и предотвратяват ракови заболявания.

 

Снимка: Pexels

 

Моркови за сияйна кожа

 

Победете умората от пътуването с череши

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия