Победете умората от пътуването с череши

Дългите полети ви изтощават, пийте черешов сок

2019-07-17 15:00:00
Победете умората от пътуването с череши
Снимка: Pexels

Когато ви предстои дълъг полет или отивате в страна, която се намилра в друга часова зона, това може доста да ви изтощи, а дори да повлияе зле на кожата.

 

Умората от пътуването със самолет не е шега и обикновено дългите полети ви изморяват повече от пътуване с влак или автобус, заради надморската височина и смяната на климата. Може да облекчите изтощението и да се погрижите за добрия вид на кожата си с напитки и храни, твърди Анита Бийн, специалист по хранене, пред "The Express".

 

Снимка: Pexels

 

Тя обяснява, че черешите са истинско лекарство в такива случаи, защото са източник на мелатонин.

 

"Умората от пътуването със самолет се появява, защото ритмите на вътрешния часовник на тялото ви са нарушени от прекосяването на различни часови зони. Основните симптоми включват безсъние, хранителни проблеми, промяна на апетита, умора, проблеми с концентрацията и паметта. Яжте череши или пийте черешов сок. Черешите са един от малкото естествени източници на мелатонин, хормон, който помага за регулирането на съня", посочва специалистът.

 

Снимка: Pixabay

 

Проучвания доказват, че пиенето на 2 чаши черешов сок на ден, повишават нивата на мелатонина и така хората спят 80 минути допълнително.  

 

5 причини да ядете череши

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия