5 съвета за предпазване от слънчево изгаряне

Ето кои са те

2019-07-03 16:30:00
5 съвета за предпазване от слънчево изгаряне
Снимка: Pexels

Колкото и любим сезон да е лятото, защото тогава се случват най-вълнуващите ваканции и времето, прекарано край морето е мечтаната почивка за мнозина, този сезон крие и много опасности. Една от тях е свързана именно с честото ходене на плаж, особено в горещите дни - слънчевото изгаряне. Ето и няколко съвета как да се предпазите от него, според специалист от Британската Асоциация на дерматолозите, дал интервю за "Mirror".

 


1. Защитете кожата си с дрехи - не оставайте само по бански, когато сте извън морето и пече много - покрийте се с плажни дрехи или парео за дамите. Не забравяйте да носите голяма шапка, която да прави сянка на лицето, врата, очите, да покрива ушите, както и качествени слънчеви очила.

 


Снимка: Pexels


2. Когато слънцето е най-силно и вредно, прекарвайте повече време на сянка - в парк, гора, в хотела или вилата, в заведението. Става въпрос за времето между 11 ч. и 15 ч. Ако все пак ви е много горещо и искате да се топнете във водата, ограничете престоя си там и като излезете, не оставайте на пясъка.

 


Снимка: Pexels


3. Когато си избирате плажно масло, гледайте то да е с висока защита - минимум 30 фактор.

 


Снимка: Pexels


4. Нанасяйте много плажно масло. Трябва да се намажете от 15 до 30 минути преди да се изложите на слънце. Нанасяйте маслото на всеки два часа, ако само се печете. Ако влизате във водата и плувате, нанасяйте маслото веднага след всяко излизане от морето или басейна.

 


Снимка: Pexels


5. Пийте течности. Важно е да сте добре хидратирани, когато навън е много горещо - за да имате сили и енергия и за да не ви стане лошо. Пийте много вода, заложете и на фрешове.

 

Снимка: Pexels

 

3 неща, които не знаете за плажното масло

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия