Подутият корем води до раздразнимост и заядливост

Ето какво е причината

2019-06-17 15:00:00
Подутият корем води до раздразнимост и заядливост
Снимка: Pexels

Подуването на корема е неприятно за всеки. Това може да се случи след пиене на много газирано, хапване на голяма порция вкусотии, джънк фууд или на нещо, което дрази стомаха ви. При дамите коремът се подува и преди, и по време на менструация.

 

Оказва се, че когато коремчето е подуто, това влияе много зле и на настроението - хората стават раздразними и заядливи, дори да не усешат.

 

Специалистът по хранене Том Джийн казва пред британския "Cosmopolitan", че това се получава заради връзката между стомаха и мозъка.

 

"Има реална връзка между чревните функции и емоционалните центрове на мозъка, позната като чревно-мозъчна ос", обяснява експертът.

 

Това е и причина по-често да ходите до тоалетна, когато сте много притеснени за нещо.

 

За да се подобри настроението ви, трябва да откриете защо коремът се подува. Ако не е в резултат на някакво заболяване и коремчето е подуто, дори когато се храните здравословно, може да е заради някои дребни неща, които не забелязвате. Например, ако дъвчите храната прекалено бързо, ако не пиете достатъчно вода или ако хапвате неща, към които имате непоносимост.

 

Храненето пред ТВ подува корема

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия