5 храни и напитки, които ви пречат да отслабнете

Вижте кои са те

2019-06-13 13:30:00
5 храни и напитки, които ви пречат да отслабнете
Снимка: Pexels

Изследователи казват, че когато хората искат да отслабнат, е най-трудно да стопят коремчето си. Стресовите хормони, лошото качество на съня и хапването на някои храни са основна причина за това. 27% от мъжете и 35% от жените казват, че коремът е най-проблемната част от тялото им, пишат от "The Sun". Ето кои храни да откажете, за да се стегнете за лятото.

 


1. Плодов сок

 

Много хора обичат да пийват плодов сок сутрин, за да се ободрят и разсънят, често пият сок и с кафето следобед. Но соковете са пълни с много захар, която веднага ви се лепи. По-добре е сами да си правите фрешове или просто да хапвате плодове.

 

Снимка: Pexels

 

2. Сладолед

 

Това е любимото лятно изкушение, но, за съжаление, е много калорично. Той е сладък и разхлажда, но е пълен със захар и мазнини. Заложете на по-полезната алтернатива - кисело мляко, в което може да сложите плодове. Може да замразите киселото мляко, така ще имате усещането, че хапвате сладолед. Млякото е пълно с протеин, който ще ви засити и ще намали апетита ви.

 

Снимка: Pexels

 

3. Чипс

 

Да хрупате чипс пред телевизора е изкушаващо. Но това е една от най-големите калорийни бомби. Чипсът съдържа много сол, което подува корема. А и това солено изкушение е пълно с наситени мазнини. Заменете чипсовете и снаксовете със сурови ядки.

 

Снимка: Pexels

 

4. Зърнени закуски

 

Когато бързате да се оправите за училище или работа сутрин, зърнените закуски ви се струват най-лесния вариант - просто ги сипвате в купичка и ги заливате с мляко. Това не отнема време. Но те също са пълни със захар и не са богати на протеин - ще огладнеете отново, малко след като закусите. Препоръчително е за закуска да хапнете яйце и малка препечена филийка. Яйцата са източник на протеин и ще ви заситят. А и на закуска може да си позволите малко хляб, все пак закуската трябва да е най-обилното ястие за деня.

 

Снимка: Pexels

 

5. Лате

 

Ако не можете без кафе, поне пийте чисто, черно кафе. Когато започнете да го разреждате с мляко или сметана или купувате фрапета или латета от магазините, поемате много повече калории. Може да пиете и зелен чай.

 

Снимка: Pexels

 

4 храни, които може да ядете преди лягане

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия