4 храни, които може да ядете преди лягане

Вижте кои са те

2019-06-04 15:30:00
4 храни, които може да ядете преди лягане
Снимка: Pexels

Всички сме чували, че не е хубаво да се храним точно преди лягане и че е добре да вечеряме поне 3 часа преди да заспим. Оказва се, че все пак има някои хранителни продукти, които няма да повлияят зле на организма и теглото ни, дори да ги хапнем малко преди сън. Ето и кои са те, според публикация на "The Sun".

 


1. Пуканки

 

Това е добра новина, ако обичате да хрупате пуканки, докато гледате някой любим сериал преди да заспите. Но не тези, напоени с масло, а домашно направените пуканки. Сладките пуканки също са забранени. Здравословните пуканки, които не съдържат масло, са само около 122 калории за порция от 30 грама. Те са богати на фибри и са чудесна алтернатива на снаксовете и чипсовете, които често се хапват пред компютъра или телевизора.

 


2. Моркови

 

Морковите са перфектна "закуска" за преди лягане. Те ще заситят глада ви, ако сте вечеряли прекалено рано. Чудесен източник са на фибри, витамин А и калий. Доказано е, че морковите съдържат алфа-каротин - антиоксидант, който има благоприятен ефект върху съня. Хрупкави са, затова също създават усещане, че замествате нездравословните чипсове и снаксове.

 

Снимка: Pexels

 


3. Кисело мляко

 

Този продукт е богат на калций - а този елемент също помага за по-качествен сън. Затова спокойно може да хапнете малко мляко преди лягане. Киселото мляко е и източник на протеин, а той засища глада. Ако хапнете цедено мляко, дори на сутринта може да не чувствате апетит.

 


4. Котидж сирене

 

Котидж сиренето или изварата става все по-популярен продукт. То не е по вкуса на всеки, но ако ви харесва - може да хапнете преди сън. Богато е на протеин и ще ви засити, а и може да забърза метаболизма ви.

 

Храненето пред ТВ подува корема

 

Кои са най-мръсните плодове и зеленчуци?

 

3 причини да ядете ШОКОЛАД

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия