3 храни, които причиняват кошмари

Ето кои са

2018-12-25 10:30:00
3 храни, които причиняват кошмари
Снимка: Pexels

Много хора обичат да си похапнат някакъв десерт или снакс след вечеря, особено докато гледат любим филм и няма да им се налага да стават рано на сутринта. Ясно е, че това не влияе добре, ако искате да изваете хубава фигура, но се оказва, че да се храните малко преди сън, има и други лоши ефекти. Някои ястия може да ви накарат да сънувате кошмари. Ето и с какво да внимавате.

 


Пържени картофки със сирене

 

Ако искате да се наспите добре, оставете млечните храни за сутринта. Може да се изпие чаша мляко преди сън, това действа успокояващо, но не и хапването на млечни продукти. Сиренето, сладоледът и т.н. могат да предизвикат лоши сънища, установило е проучване от 2015 г., публикувано в Frontiers In Psychology.  44% от хората, поемат млечни продукти преди лягане, а цели 39% от тях казват, че след като хапнат такива храни, сънуват странни неща, според изследването. Затова не се изкушавайте да си правите порция пържени картофки със сирене преди лягане.

 


Къри и пикантни храни

 

18,8% от участниците в прочуването пък са казали, че поемането на пикантни и люти храни преди лягане, също се е отразило на сънищата им и те са сънували тревожни и шантави неща. Избягвайте прекалено пикантните храни късно вечер и не слагайче къри или лют кетчуп на пицата.

 


Паста

 

Тези, които са хапвали ориз, хляб и спагети преди да заспят, пък се оплаквали не толкова от кошмари, колкото от некачествен сън. Това показва проучване, публикувано в PLOS Onе, което обхванало 1,848 души. Хората, които редовно вечеряли с паста и тестени изделия, се пробуждали често, трудно заспивали отново. Хлябът имал най-малко негативен ефект, така не е нужно да спирате да го ядете, просто вечеряйте по-рано.

 

Професор по хранене: Трябва да се ядат само по 6 пържени картофа!

 

За да нямате махмурлук: Яжте тези 4 храни!

 

За хубава кожа и фигура: Зелева салата!

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия