Как да се предпазиш от настинка през лятото?

Трябва да се поемат много течности и да се спи достатъчно

2018-06-13 10:30:00
Как да се предпазиш от настинка през лятото?
Снимка: Pexels

Настинките през лятото са наистина досадни.

 

Да вдигнеш температура в горещите летни дни и да трябва да стоиш вкъщи, когато всички са по паркове, басейни, партита, морски курорти е голямо мъчение.

 

Ето и няколко съвета как да избегнеш грипа.

 


Пий много течности

 

Увери се, че поемаш поне препоръчителното количество вода за деня, особено в дните с най-високи градуси. Заложи основно на водата, а ако ти се пие и нещо друго - най-добрия вариант са фрешовете. Дехидратиращите питиета като алкохола, кафето и енергийните напитки трябва да се сведат до минимум през лятото. А при настинка са табу. Чаят обаче ще облекчи неразположенията.

 


Спи достатъчно

 

През лятото обикновено се спи най-малко, заради горещините, възможността да прекарваш повече време навън с приятели, емблематичните летни купони. Но недоспиването срива имунната система и прави организма по-слаб. Почивай си дори през деня, следобедният сън не е за подценяване.

 


Мий си ръцете често

 

Поддържането на добра хигиена през лятото е задължително. Летните вируси са много заразни, затова ръцете трябва да се мият често през деня, не само преди или след ядене. Дори да сте в движение, носете със себе си мокри кърпички, антибактериален гел или просто шише с вода.

 


Яж повече плодове и зеленчуци

 

Лятото не е подходящо за тежка и мазна храна. Пресните салати за обяд или вечеря и плодовете за десерт не само ще те хидратират и заситят, но и ще те заредят с повече енергия. Те са пълни с витамини и ще засилят имунната система.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия