Подготовка за есента: Красива кожа и грим продукти преди старта на училище

От какво имаме нужда преди първия учебен ден

2022-08-22 12:30:00
Подготовка за есента: Красива кожа и грим продукти преди старта на училище
Снимка: Pixabay

Макар да ни се иска лятото никога да не свършва, всяко хубаво нещо има своя край. Това съвсем не означава, че не предстои нещо даже още по-добро.

 

След морските почивки и заслуженият витамин море, идва време да се подгтовим за срещата със съучениците и първия учебен ден.

 

Извън съвсем училищните задължения и подготовка, трябва да помислим и за външния си вид.

 

С малко повече тен от преди, с още леки морски вълни в косите, обръщаме внимание на задължителните продукти и подготовка, които ще ни помогнат да влезнем в есента с красива кожа и добър грим.

 

Ето и какво е нужно, за да го постигнем.

 

Грижа за кожата

 

Както добре знаем, всеки сезон идва с нови нужди на кожата както на лицето, така и на тялото.

 

Съвсем естествено, скоро температурите ще започнат да се понижават, бризът ще става все по-хладен, а с това и нуждата от промяна в грижата.

 

Първото и най-важно нещо е да се спрем да висок клас продукти, с доказано качество, ефект и състав.

 

Доказаните продукти на Estee Lauder предоставят пълна гама с всичко необходимо за красива кожа на лицето.

 

Започваме деня с лек подхранващ и хидратиращ дневен крем, продължаваме с CC крем, а вечер използваме почистващата пяна и тоника, за да отстраним замърсяванията, натрупани през деня. Преди да легнем нанасяме нощен крем или серум, който да действа, докато ние спим и да ни помогне да се събудим с по-здрава и озарена кожа.

 

Ако след дългите летни дни освен спомени сме се сдобили и с пигментни петна, то добре е да обърнем внимание на продуктите от серията против пигментиране, с които да изсветлим потъмнелите участъци.

 

Грим

 

Когато основата ни е добра, какъвто и грим да изберем, той ще стои перфектно. Използвайки висококачествена грижа за красива кожа, идва ред и на ежедневните грим тенденции, с които да посрещнем есента.

 

Фон дьо тен

 

Покриването на пигментните петна и изравняването на тена се постига с добър фон дьо тен, който да създаде „платно“ за последващите козметични продукти. Не забравяйте, че непосредствено след лятото, тенът на кожата ви е по-тъмен, отколкото през зимата, например. За да избегнете ефекта „маска“, добре е да се сдобиете с една идея по-тъмен нюанс, който да използвате до момента, до който тенът ви вече е само спомен, когато да преминете към по-светъл такъв.

 

Червило или гланц

 

Дори и дамите, които предпочитат по-естественият грим знаят, че един гланц или едно червило коренно променят цялостния външен вид. Ако обичате хидратирани устни с блясък, изберете подходящ нюд цвят за устните с гланц. Ако сте любители на по-драматичните устни, палитрата от матови червила е за вас. Съобразете отново тена върху кожата и не забравяйте, че матиращите червила изискват много добра хидратация на устните преди нанасяне.

 

Спирала за мигли и очна линия

 

Ако обичате естественият грим – една спирала в комбинация с гланц за устни ще придаде ефект на отворен поглед и блестящи устни. Ако обичате по-дръзките стилове, очната линия е вечната класика, в която ще се припознаете. Смело експериментирайте и с цветовете – една от тенденциите в грима за есен-зима 2022.

 

Пудра

 

Ако кожата ви е склонна към омазняване, перфектната визия изисква завършването ѝ с пудра. Можете да изберете такава с матиращ ефект, който да елиминира „лъщенето“, което е вероятно да се появи по някое време в края на деня.

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия