4 хита в прическите за лятото

Ето кои са те

2022-07-08 15:00:00
4 хита в прическите за лятото
Снимка: Pixabay/adamkontor

Лятото вече е тук и освен за гардероба и аксесоарите, добре е да помислим и за косата си. През горещия сезон трябва да заложим на прически, с които ни е комфортно, но и с които ще изглеждаме стилно. Вижте какви са тенденциите при прическите, според "Pop Sugar".

 


Прическа Ботичели

 

Тази тенденция е вдъхновена от италианския ренесансов художник Сандро Ботичели и е перфектна за лятото. При нея косата трябва да е дълга и да няма определена структура. Има се предвид, че не е нужно да изправяте, заглаждате и разресвате много внимателно косата - оставете я натурална, естествена. Нека тя да е чуплива, бухнала, сякаш с дефекти, но така постигате страхотна визия. Просто си представете хората, изобразени по ренесансовите картини - с дълга, разрошена, хвърчаща на различни страни коса. Джиджи Хадид вече залага на прическа Ботичели.

 

Снимка: Pixabay/Nika_Akin

 

Бретон на една страна

 

Бретоните се завърнаха през 2022 г. и са голям хит. Не залагайте на плътен бретон, който да покрива цялото лице, а го сложете на една страна. Или го разделете на една голяма половина и на една малка. Така сте стилни и изглеждате по-различно и нестандартно. Хубавото е, че такъв бретон отива и на къси, и на дълги коси.

 

Снимка: Pixabay/pattyann

 

Боб

 

Бобът е истински хит от няколко години насам. Така остава и през лятото на 2022 г. Тази прическа е много подходяща за летните месеци. Тогава е горещо, а при боб значи да скъсите косата поне до рамената и така няма да ви е прекалено топло, както ако сте с дълга коса. Прическата се е смятала за бунтарска в 20-те години на миналия век. С нея ще изглеждате безгрижни и лъчезарни за лятото, както и смели.

 

Снимка: Pixabay/jusouares

 

Средна дължина

 

Ако все пак не бихте се осмелили да отрежете много косата и да заложите на боб, поне направете косата със средна дължина. Нека тя стига до малко под рамото или максимум - до гърдите. Така отново ще ви е по-свободно и леко в горещото време, а и ще изглеждате елегантни. Средната дължина отива на почти всички дами. А и така ще може да връзвате косата и да си правите плитки или опашки за плажа.

 

Снимка: Pixabay/pride1979

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия