Ватирано яке - звездата на зимата

Хит във връхните дрехи

2021-12-27 12:00:00
Ватирано яке - звездата на зимата
Снимка: Pixabay

Още от ноември ватираните якета започнаха да се разпродават.

 

Те винаги са били прекрасно предложение за късната есен и зимата, но през следващите месеци ще се превърнат в истински хит и голям тренд. Забелязва се, че все повече Instagram инфлуенсъри и знаменитости залагат на този тип връхни дрехи.

 

Ако преди ватираните якета се считаха за спортно предложение и се използваха основно за разходки в парка и планината, за ежедневието и ходене по магазини, сега те са добро предложение и за работа в офис, партита и дори когато искате да постигнете стилна визия. Вече не е нужно да ходите на официално събитие само с палто.

 

На пазара има все повече дълги ватирани якета, които така или иначе наподобяват палта. А и все повече модни марки, като американските "Bode" и "Psychic Outlaw" залагат на такива якета в колекциите си.

 

Снимка: Pexels

 

Дори херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън, се появи с ватирано елече в началото на ноември.

 

Важно е да се отбележи, че ватираните якета много напомнят за шушляковите, но и се различават по определени неща. Например, при шушляковите има стандартен дизайн - вертикални или хоризонтални линии, които сякаш разделят якето на няколко части. А при ватираните има повече разнообразие - къдрави линии, зигзаг линии, кръгчета, ромбове, квадрати. Има дълги (подобни на палта) и къси версии, както и разнообразие от цветове.

 

Сега не са модерни впитите палта, очертаващи фигурата; а обемистите, меки и пухкави зимни якета.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия