Какви дамски чехли и сандали да носим, за да сме модерни това лято

2021-03-30 17:00:00
Какви дамски чехли и сандали да носим, за да сме модерни това лято
Снимка: ПР

Всяка жена знае, че няма такова нещо като „достатъчно обувки“, особено при наличното на пазара разнообразие от модели, целящо да удовлетвори всеки вкус и да подхожда на всеки повод. Обувната индустрия е необятна, но това не означава, че всяка обувка е актуална. Днес ще разгледаме най-подходящите модели за лято 2021, следвайки тенденциите, идващи директно от световната модна сцена.

Пътуване назад във времето

Модата е преходна, но и през определен период от време повтoряема, затова и хитът на лятото сред дамски чехли и сандали е ретро визията. При затворените обувки върхът е леко заострен, а при отворените предната част разкрива едва част от пръстите. В задната част на ходилото петата е открита и обувката е прикрепена за крака с нежна каишка в основата на глезена.

При избора на цветове от дизайнерите отново виждаме следа от минали години, и по-точно пъстротата на 80-те. В летните модели дамски обувки преобладават свежите бонбонени тонове като розово, синьо, ментово, или яркожълто.

Най-грандиозното завръщане обаче е това на ниския ток – стилно, комфортно и модерно. Ходенето на токчета си е изкуство, а какъв по-лесен начин да усвоим това изкуство от носенето на този модел? Другото му предимство е, че е изключително подходящ и за по-високите момичета, които искат да изразят женствеността си чрез обувките.

 

 

Да вдигнеш нивото

Тенденциите за Лято 2021 са доста благосклонни и към ниските дами, защото на мода са платформите, особено тези с подметка от естествени материали като корк и рафия. Обожаваме този тренд заради удобството му и оптическата представа за по-висок ръст, която създава. Универсалните модели и разнообразните дизайни пък правят този вид дамски обувки идеален както за разходка в парка, така и за официални поводи.

Друг актуален за предстоящото лято модел, подчертаващ дължината на крака, са летните ботуши, които са перфектно допълнение към една по-романтична и бохо визия. Дори булките вече масово избират комфорта пред визията на принцеса, а едни кожени ботуши биха били чудесни за горска сватба например, стига роклята на булката да позволява такива съчетания.

Уютът на дома се мести на улицата

Дали заради месеците, прекарани вкъщи, или просто заради удобството, определено най-интересната тенденция при обувките тази година са джапанките. В комбинация със спортен екип, къси панталонки и дори официален костюм, или вероятно най-шокиращото – чорапи, чехлите, които сме свикнали да носим само у дома или на път за плажа, все по-често ще се появяват в ежедневието ни от модния подиум и Инстаграм профилите на любимите ни знаменитости.

Тайната се крие в детайлите

Независимо кой е вашият предпочитан модел обувки, можете да сте сигурни, че следвате модните тенденции, ако наблегнете на детайлите – панделки вместо връзки, дантела, пискюли, пайети, бродерия, мрежеста или прозрачна част – всеки малък и открояващ се акцент доближава стила ви до достоен за върха на модните класации.

Да не забравяме вечната класика

Въпреки разнообразните новости в обувната индустрия, има една обувка, която продължава да е актуална години наред и едва ли скоро ще залезе – кецът. Спортните обувки с връзки вече изобщо не се използват само за спорт и умело се съчетават дори с официални рокли и костюми. Макар и непреходни, и при кецовете и маратонките обаче откриваме влиянието на новите тенденции – платформи, свежи пъстри цветове и разнообразни детайли придават индивидуалност на моделите и ни помагат да се откроим от тълпата, дори и придържайки се към класиката.

Друга тенденция, позната ни от минали сезони и все така актуална и за предстоящия, са животниските принтове. Дали като главен герой, или пък дребен акцент, леопардовите и зебровите щампи и това лято ще са хит сред обувките и аксесоарите.

Това са нашите предложения, които ще ви помогнат да бъдете буквално „в крак“ с модните тенденции при дамските обувки през предстоящия пролетно-летен сезон. Разбира се, дори и да изкупите всички най-актуални чехли и сандали на пазара, не забравяйте, че модата е преди всичко излъчване, затова подберете моделите, които най-добре биха изразили стила и подчертали индивидуалността ви.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
divergent
преди 2 години

"Новото е позабравеното старо" обезателно е мотото на новите колекции и няма как да съм по-доволна от това! Най-накрая нещо по вкуса ми! <3


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия