Кофеин - за здрава и дълга коса

Ето как помага той

2021-01-20 15:00:00
Кофеин - за здрава и дълга коса
Снимка: Pexels

Обичате ли да пиете кафе?

 

Знаете ли, че освен ободряваща функция сутрин и следобед, то може да донесе и други ползи за вас, свързани с външния вид?

 

Оказва се, че ключовата съставка в кафето, кофеинът, навлиза все повече в козметичната индустрия, по-точно в тази за грижа за косата. На пазара се появяват все повече шампоани, балсами и лечебни продукти за коса, които съдържат кофеин.

 

Причината за това е, че се твърди, че кофеинът стимулира кръвния поток към скалпа, обяснява Бриджит Хил, трихолог, пред американския "Cosmopolitan".

 

Снимка: Pexels

 

Кръвта пренася нужните на скалпа кислород и други съставки, за да може той да остане здрав. Ако недостатъчно количество кръв стига до скалпа, което се случва често, по генетични причини или заради лошо хранене, космените фоликули и кичурите коса страдат. Това води до суха коса, изтъняване на косата или дори косопад.

 

Кофеинът противодейства на дихидротестостеронът - хормонът, който е отговорен за причиняването на косопад, посочват експерти. Той стимулира растежа на косата и я прави по-здрава и плътна.

 

Но помнете, че за да видите истински резултати, трябва да използвате продукти за коса с кофеин поне 3 месеца.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия