Зимно настроение - какъв парфюм да изберем?

2020-11-17 14:50:00
Зимно настроение - какъв парфюм да изберем?
Снимка: ПР

Най-студеният, но и най-уютен сезон предстои и с постепенното му наближаване търсите промяна в уханието, което да бъде вашата визитна картичка през този период от годината? Празничното вълнение започва да се покачва и ви се иска да се обгърнете с усещане за топлина и дълбока чувственост? Подгответе се преди да започнете търсенето на следващия си парфюм и изберете нотките, които ви описват най-добре. 

Нюанси на кожа и земни нотки


Уханието на топъл огън, пукащи дървета и студена природа - какво може да носи по-зимно настроение от този аромат? Маслата от пачули и ветивер са чудесен избор, ако искате да погалите сетивата си с тези нюасни, тъй като те са едновременно дървесни, топли и земни. Нотките на кожа напомнят за интимност, мирис на дим и горяща дървесина, но те често преливат във велурени нюанси - нежни и кремообразни. Ако току-що описахме вашата идилия, можете да намерите своя аромат на https://makeup.bg/brand/24201/

 

Ванилия и гурме аромати

 

Тези апетитни ухания, носят усещане за уют и мир, обгръщат ви в топла прегръдка и подсказват за празнично вълнение. Карамел, сладка ванилия, шоколад, карамел и млечни нотки - няма човек, който може да им устои!

 

 

Мирис на кехлибар

 

Пудрените нотки често произлизат от хелиотроп и бензоин, които стоят в основата на много ориенталски аромати. Те придават усещане за топлина и комфорт, но по по-изискан и уравновесен начин. Сандаловото дърво, от своя страна, би допринесло за мекота и кремообразност на парфюма.

Подправки

Греяно вино, горяща свещ и топъл десерт - ароматните подправки предизвикват истинско Коледно настроение. Освен кулинарният им ефект, те оставят усещане за комфорт и спокойствие у всеки. Кардамон, индийско орехче, канела и карамфил - всички те се използват в зимните парфюми. Ако искате ароматът да бъде по-богат, търсете нотки на ром като подтонове.

 

 

Бергамот

За тези, които не са почитатели на топлите ухания и предпочитат да излъчват повече свежест, бергамотът е точният избор. Той излъчва едновременно цитрусови, дървесни и пикантни нюанси. Бергамотът се нарежда сред най-мъжествените цитрусови аромати и всъщност, се доближава доста до мириса на лавандула.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия