8 съвета за блестяща кожа

Ето какво да направите

2020-09-04 16:30:00
8 съвета за блестяща кожа
Снимка: Pexels

Много дами мечтаят кожата им да е чиста, гладка и сияйна, без да полагат много усилия и без да използват хиляди козметични продукти. Гримът може да помага, но трябва да се използва в умерени количества. Ето някои съвети как да възстановите здравето на кожата си и тя да изглежда по-блестяща, според "Female First".

 


1. Пропуснете горещите душове

 

Горещата вода и парата лишават кожата от естествената ѝ влажност. Това значи, че така премахвате естествените мазнини, които пазят кожата здрава, а това може да увреди и кожната бариера. Взимайте си бързи душове с хладка вода.

 

2. Пийте вода

 

Кожата е най-големият орган на тялото и тя се нуждае от влажност. Може да се мажете с овлажнител, но трябва да хидратирате кожата и отвътре. Пийте много вода през деня. За да ви е по-вкусна, може в нея да капнете няколко капки сок от лимон или да сложите парче краставица.

 

Снимка: Pexels

 

3. Грижете се за кожата на врата

 

Кожата на врата и тази над гърдите са много нежни. Те са податливи на бръчки, петна, сухота и слънцето им вреди. Нанасяйте овлажнител и в тези зони, както и слънцезащитен крем.

 


4. Хранете се добре

 

Плодовете и зеленчуците ви зареждат с много витамини и минерали. Нуждаете се от тях, за да може организмът ви да функционира добре. Яжте всякакви плодове и зеленчуци - и замразени, и пресни. Важно е да си набавяте витамин С и цинк за хубава кожа. Яжте и сьомга - тази риба е полезна за кожата, тъй като е богата на омега-3 мастни киселини.

 

Снимка: Pexels

 

5. Внимавайте с козметиката

 

Зарежете агресивните козметични продукти, като някои парфюми и балсами, които може да раздразнят чувствителната и нежна кожа. Използвайте козметика без ароматизатори.

 

Снимка: Pexels

 

6. Правете упражнения

 

Правете разходки навън, докато е слънчево, за да се заредите с витамин D, но задължително нанасяйте слънцезащитен крем. Хубаво е и да спортувате - потенето влияе добре, а и чрез упражнения забързвате циркулацията на кръвта - така полезните съставки биват разнасяни навсякъде из организма.

 


7. Спрете цигарите и алкохола

 

Алкохолът и цигарите действат токсично на кожата. Цигарите състаряват кожата, а алкохолните напитки я дехидратират. Алкохолът може и да доведе до проблеми със съня, което също да състари кожата.

 

Снимка: Pexels


8. Спете достатъчно

 

Много е важно за организма да си набавяте достатъчно количество сън. Не пийте алкохолни и кофеинови напитки преди лягане, спете на тъмно, в тиха и хладна стая. Не използвайте лаптоп или мобилен в леглото. Така ще спите достатъчно, няма да ви се появяват торбички и кожата ви ще изглежда по-добре.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия