3-те най-добри приложения на кокосовото масло

Ето защо да го използвате

2020-07-14 13:30:00
3-те най-добри приложения на кокосовото масло
Снимка: Pexels

Кокосовото масло е сред най-използваните продукти в последните години. Говори се, че то носи редица ползи за кожата и косата - омекотява кожата, хидратира я и прави косата бляскава и здрава. Eто и най-добрите му приложения върху кожата, според американския "Cosmopolitan".

 

Като почистващ продукт

 

Кокосовото масло може да е много ефективно като почистващо масло за кожа. Но трябва да внимавате - след като го нанесете и оставите да действа известно време, трябва много добре да го премахнете, за да не остане то по кожата. Някои специалисти казват, че за да го изтриете, трябва да миете лицето с вода 60 секунди.

 


За премахване на грима

 

Точно както маслото може да премахва мръсотията и мазнината от кожата, така може да го използвате и за триене на грима.  С него лесно ще премахнете грима по цялото лице - експертите съветват да триете с него и по бузите, скулите и устните, както и около очите. Кокосовото масло лесно трие водоустойчивия грим.

 


Олио за тяло

 

Ако често имате акне и кожата ви е много мазна, не е много добра идея да мажете лицето с кокосово масло. Но то действа много добре на кожата на тялото. Кокосовото масло овлажнява и омекотява кожата. Все пак,  ако страдате от акне по гърба или гърдите, по-хубаво е да не се мажете с кокосово масло.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия