Навици, които вредят на кожата

Ето кои са те

2020-07-16 16:30:00
Навици, които вредят на кожата
Снимка: Pexels

Някои навици, които много хора имат, могат да влияят пагубно на кожата. Това са дребни неща, на които не обръщате внимание, но е хубаво да разберете кои са те и да спрете да ги правите. Вижте кои са, според американското издание на "Cosmopolitan".

 

Стискане на пъпки

 

Много хора се изкушават да изстискат пъпка, когато я видят. Д-р Лорета Киралдо, дерматолог, казва, че 90% от белезите от акне се получават именно по този начин. Не пипайте пъпките, оставете ги намира и те ще изчезнат за няколко дни, или в най-лошия вариант - седмици.

 

Снимка: Pixabay

 

Малкото сън

 

Изкушаващо е да стоите до късно, особено в летните дни. Сега учениците са във ваканция, а много хора работят отвкъщи и затова си лягат по-късно. Но гледайте да не стоите до 2-3 часа през нощта. Ако не спите достатъчно (поне 8 часа), pH на кожата ви се понижава и  това влияе зле на естествения блясък и влажността на кожата.

 


Спането с мръсно лице

 

Задължително трябва да измиете лицето си преди да си легнете. Трийте грима преди да заспите. Ако си легнете с грим, това влияе зле на порите, както и на кожата около очите, ако сте заспали със спирала или очна линия.

 


Неизползването на слънцезащитен крем

 

Заради пандемията прекарваме повече време вкъщи и много хора са отменили морските си ваканции. Това значи, че и доста от тях забравят, че все пак е лято и трябва да използват слънцезащитен крем. Дори да сте вкъщи, UV лъчите влизат през прозореца и вредят на кожата. А ако излизате за малко - да разходите кучето или до магазина, пак трябва да нанесете крем, дори да сте навън само за 15-20 минути.

 

Снимка: Pexels


Горещите душове

 

За много хора взимането на горещ душ е терапия, дори през по-топлите месеци. Но високата температура на водата изсушава кожата, кара я да се зачервява. Къпете се с хладка вода, особено ако имате по-чувствителна кожа. Горещата вода действа зле и на обривите.

 

Пипането на лицето

 

Доказано е, че голяма част от хората имат вредния навик често да докосват лицето си. Това може да доведе до обриви. Кожата по дланите е по-твърда, а и по нея често има остатъци от крем за ръце, дезинфектанти и т.н., които могат да раздразнят лицето.

 


Използването на много козметични продукти

 

Дамите обичат да се глезят с много продукти за кожа, но понякога може да прекаляват. Ако изпозват прекалено много и различни козметични продукти, това може да доведе до алергична реакция. А и продуктите не проникват хубаво в кожата, ако нанасяте няколко продукта един след друг. Използвайте от 3 до 5 продукта.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия