Хитови прически за лятото

Ето на какво да заложите

2020-06-22 16:30:00
Хитови прически за лятото
Снимка: Pexels

Вече е лято, фризьорските салони отварят врати и можем да си отдъхнем - най-накрая можем да се доверим на професионалист за подстригването на косата и да си направим различна прическа за новия сезон.  Експертите се съгласяват, че на мода през лятото ще са по-късите коси, което е добра новина - така няма да ви е топло в горещините. Много холивудски знаменитости също залагат на такъв тип прически. Ето и какви ще са тенденциите, според "Pop Sugar".

 

Шаг

 

Шагът е топ прическата за 2020 г., още в началото на годината тя измести най-модерната прическа в последните 2 години - бобът. Шагът е наричан астиметричен боб, или разрошен боб. Тя е подобна на боба, тъй като също е къса - при шаг подстригването дължината е предимно между брадичката и рамото. Но в повечето случаи бретонът е подстриган асиметрично, а и косата бива по-изтънена в горните слоеве и в краищата.Това е ретро прическа. Героиянята на Дженифър Анистън от "Приятели" - Рейчъл Грийн дълго време беше с шаг в първите сезони на сериала. Шагът е небрежен и е идеален за летните горещини.

 

Снимка: Pexels


Пикси

 

Пиксито беше голям хит преди няколко години и сега се завръща. То е за по-смели дами, тъй като трябва да подстрижете косата си доста късо. По време на карантината и сега, когато мерките са отпуснати, много жени залагат на драстична промяна във външния си вид. Затова, сега е времето да експериментирате с пикси. Пиксито е наричана момчешка прическа, тъй като косата е  ултракъса и като на мъж, но е и доста стилна и идеална за официални събития. С нея не оставате незабелязани, особено, ако оформите косата с лак.

 

Снимка: Pexels


Дълъг бретон

 

Бретоните бяха модерни в последните години. Няма лошо, можете да оставите бретона, но нека той израсте малко. Така ще може да го оставяте на една страна и да си правите различни видове прически. При необходимост, дългият бретон може да се крие - да се захваща с фиби, шноли, да се сплита и така всеки ден ще сте с нов вид. Ако сте с дълга коса, през лятото често ще я връзвате и сплитате, затова по-добре да имате по-дълъг бретон.

 

Снимка: Pexels

 

Черта

 

Това е завръщане от 90-те. Косите, подстригани на черта, бяха запазена марка на онези години. Сега отново ще бъде стилно цялата ви коса да бъде една дължина. Такава прическа се прави лесно и бързо и няма да се налага да стоите много време в салона. По-хубавото е, че лесно ще я поддържате.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия