Ако вече не харесвате пиксито: Как да пуснете дълга коса?

Ето и колко време ще ви отнеме

2020-07-29 13:30:00
Ако вече не харесвате пиксито: Как да пуснете дълга коса?
Снимка: Pixabay

Прическите тип "пикси" бяха много модерни в последните години и доста хора заложиха на тях. Но в един момент, много дами започват да се колебаят дали са взели правилното решение, като са подстригали косата си толкова много и започват да не се харесват с толкова къса коса. И искат отново да я пуснат дълга. Ето някои съвети за по-бърз растеж на косата, според американския "Cosmopolitan".

 


1. Трябва да изчакате поне 3-4 месеца

 

Няма магично хапче, витамин, серум или козметична процедура, които да накарат косата да порасне много бързо и да се разделите с прическата пикси. Най-вероятно ще трябва да изчакате 3-4 месеца, докато пиксито стане поне боб. "Растенето на косата изисква време - около сантиметър на месец", отбелязва Доминик Бърг, трихолог.

 


2. Подстригвайте се редовно

 

Някои хора смятат, че не трябва да ходят на фризьор, ако искат да си пуснат дълга коса. Но редовното махане на цъфтежа е много важно, ако искате дълга и здрава коса. Цъфналите връхчета карат косата да се накъсва и засягат кичурите нагоре. Така косата изтънява и спира да расте. Ходете на фризьор на всеки 10-12 седмици.

 

Снимка: Pexels


3. Нанасяйте по-малко шампоан

 

"Шокиращо е за мен колко много хора пропускат да сложат балсам, когато се къпят, а това е най-лошото нещо, което може да причините на косата си, особено, ако искате да я пуснете дълга. В действителност,  трябва да пропускате шампоана, колкото се може по-често", казва Марк Таунсенд, фризьор на знаменитости. Той обяснява, че в шампоаните има много агресивни сулфати, които премахват естествената мазнина на косата. А те са важни за растежа ѝ. Препоръчително е да не миете косата всеки ден, а когато го правите - да използвате шампоан без сулфати.

 


4. Хидратирайте косата

 

Трябва косата да е добре хидратирана, ако искате да расте. Използвайте балсам с арганово масло или масло от ший. Може да си правите и маска за коса веднъж седмично.

 


5. Оставете пресата

 

Когато сте с къса коса, сигурно по-дълго оправяте прическата, преди да излезете навън. Изкушаващо е да оформите пиксито със сешоар или  преса, но опитайте да не го правите много често. Ако го правите, използвайте защитен продукт. 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия