Експерти: Естественото съхнене вреди на косата

Ето какво твърдят те

2020-05-07 16:30:00
Експерти: Естественото съхнене вреди на косата
Снимка: Pexels

Заради социалната изолация стоим основно вкъщи и не прекарваме много време навън. Така не бързаме за работа, училище, срещи, купони, разходки и когато се къпем, имаме възможност да изчакаме косата да изсъхне сама.

 

Много дами споделят, че са ограничили използването на сешоар по време на карантината, тъй като знаят, че топлинната обработка вреди на косата и сега не е нужно да се подлагат на това.

 

Но се оказва, че естественото съхнене на косата също може да нанесе вреди. Учени от "GHD" разкриват, че влакната на косата се увеличават и стават по-слаби, когато косата е мокра. Така се създава напрежение върху деликатните протеини, които пазят косата.

 

Косата може да абсорбира около 30% от собствената си тежест, когато е покрита с вода, казва Адам Рийд, стилист на знаменитости като Ели Голдинг и Даян Крюгер. "Не оставяйте косата да съхне сама. Тотален мит е, че това е добро за косата", посочва той, пишат от британския "Cosmopolitan".

 

Снимка: Pexels

 

Специалисти съветват да използвате защитен продукт, преди да сушите косата със сешоар. Хубаво е да включите сешоара на най-ниската степен и да усилвате постепенно. Когато усетите, че косата се затопля много, намалете отново степента.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия