Заради изолацията: Как да се подстрижете вкъщи?

Вижте съвети

2020-04-29 15:00:00
Заради изолацията: Как да се подстрижете вкъщи?
Снимка: Pixabay

Някои от фризьорските салони затварят врати заради разпространението на коронавируса. Ако скоро не сте ходили на фризьор, а косата ви вече е доста цъфнала, сигурно съжалявате и се чудите какво да правите. Сега не излизаме толкова и не ходим на специални събития, но все пак, ако косата "плаче за подстрижка", нямате много голям избор, ако чакате, тя може да се увреди още повече.

 

Не е препоръчително да се подстригвате сами вкъщи, особено, ако никога не сте го правили. Подстригването изисква много умения и практика. Но от американския "Cosmopolitan" дават някои съвети за подстригването вкъщи.

 

Бъдете внимателни, когато го правите.

 


Дали косата да е мокра или суха?

 

Няма правилен отговор, може да се подстрижете, когато косата е мокра след къпане, но може и когато вече е изсъхнала. Изборът е ваш. Но експертите съветват, ако сте с гладка и по-изтънена коса, да се подстригвате, докато косата е мокра. Ако пък косата е къдрава, чуплива, на вълни и на много етажи - заложете на подстригване, когато е суха. Докато е мокра, тя изглежда по-дълга и може да изрежете повече от необходимото. После ще сте разочаровани. Спомнете си и как фризьорът ви подстригва - намокря ли косата или не?

 

Снимка: Pixabay


С каква ножица да подстригвате?

 

В никакъв случай не биха да ползвате кухненската или училищната ножица. Има причина фризьорите да използват специални инструменти - острите и професионални ножици ще помогнат за доброто подстригване. Ако използвате обикновена ножица, която не е остра, няма да махнете цъфналите връхчета. Инвестирайте в хубава ножица, използвайте и гребен с широки зъбци - така по-добре ще разделите косата. Защипвайте с шноли отделните секции на косата.

 


Според прическата...

 

Всеки вид прическа има определен начин на подстригване. В YouTube има много видеа, от които ще научите как точно да подстрижете вашата коса.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия