По време на изолация: Как да поддържате веждите?

Вижте няколко съвета

2020-03-25 13:30:00
По време на изолация: Как да поддържате веждите?
Снимка: Pixabay

Ако си оформяте веждите на козметик, последните седмици сигурно са изнервящи за вас. Фризьорски и козметични салони затвориха врати заради разпространението на коронавируса. Сега не ви се налага да излизате толкова често навън, но все пак трябва да поддържате добрия вид на веждите си, особено ако не живеете сами.

 

При скубането на вежди може да направите доста грешки - да отскубнете прекалено много косми, да оставите малка дупка по средата на веждата, да развалите формата на веждите. Най-добре е да изчакате отново да отидете на козметик, но все пак може да поемете нещата и в свои ръце.

 

Ето какви съвети за оформяне на веждите дава стилистът Джоуи Хийли пред "Pop Sugar".

 


1. Използвайте само пинсета

 

Сигурно ще се изкушите да пробвате да моделирате веждите с вакса за вежди или гелове, но това не е препоръчително. Не оформяайте веждите и с конец, това е сложна процедура. Използвайте само пинсетата и дърпайте косъмчетата в посока на растежа им. Внимавайте да не отскубнете прекалено много косъмчета.

 

Снимка: Pixabay

 


2. Махайте дългите косми с ножица

 

Има ножици, които са специално направени за премахване на косъмчета на веждите. Използвайте такава и отрежете с нея по-дългите косъмчета. Режете само по един косъм, не по няколко наведнъж. Режете под ъгъл.

 


3. Не прекалявайте

 

"Ако установите, че сте отрязали или отскубнали прекалено много косъмчета от едната вежда, просто спрете", казва Хийли. Дори да сте прекалили, важното е да спрете навреме, а не да продължавате да оформяте. След време професионалист ще заличи грешката ви, а дотогава опитайте да скриете недостатъка. Нанесете грим на оголената част и не опитвайте да оформите другата вежда по същия начин, нека поне тя запази добрата си форма.

 

Какво трябва да знаете за първото скубане на вежди?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия