В изолацията: 5 съвета за запазване на цвета на косата

Ето как да го направите

2020-03-30 13:30:00
В изолацията: 5 съвета за запазване на цвета на косата
Снимка: Pixabay

Ако посещавате фризьор веднъж в месеца, сега сигурно ви е трудно да поддържате прическата си, заради социалната изолация. Козметичните и фризьорските салони сигурно ще останат затворени поне до средата на април, но може да поемете нещата в свои ръце. Ако се боядисвате или имате кичури, от "Pop Sugar" предлагат няколко съвета как да задържите цвета на косата си. Вижте какви са те.

 


1. Скрийте корените, като промените пътя си

 

Може да опитате да скриете максимално корените на косата, като промените пътя си. Нека пътят не е по средата, а да бъде на една страна - така по-трудно ще се вижда прорасналата коса и естествения ви цвят. А и ще смените визията за кратко.

 


2. Мийте косата по-рядко

 

Всеки път, когато се къпете и миете косата, боядисаното се сваля и косата започва да се връща към естествения си цвят. Сега стоите повече вкъщи, така че не е задължително да миете косата постоянно. Дори да е малко по-мазна, в момента не ходите на официални срещи и събития. Мийте я по 2-3 пъти в седмицата и използвайте шампоан, който щади цвета.

 

Снимка: Pixabay


3. Избягвайте слънцето

 

Наредено ни е да стоим основно вкъщи, да излизаме само до магазини и аптеки. Още една причина да спазвате тази заповед - така няма да се излагате на слънце дълго. Слънцето е враг на боядисаната коса. Вредните UV лъчи карат косата да изсветлява и цветът по-лесно изчезва.

 

4. Използвайте правилните продукти

 

Най-важно е да си купувате продукти за коса, които щадят цвета. Използвайте козметични продукти без сулфати и такива, които не съдържат натриев хлорид, съветва Кариса Шаудт, фризьор.

 


5. Изчакайте да отидете при професионалист

 

Когато корените прорастнат повече, това доста ще ви дразни, но трябва да се заредите с търпение. "Наистина, изчакайте и се консултирайте с професионалист", съветва тя. Фризьорът знае как да процедира.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия