Гуа Ша - за блестяща кожа и против стрес

Хит в масажите

2020-02-12 16:30:00
Гуа Ша - за блестяща кожа и против стрес
Снимка: Pixabay

Гуа Ша е техника за грижа на кожата, която идва от Древен Китай. Тя става все по-модерна в днешно време и много знаменитости залагат на нея. Гуа Ша представлява лечебен масаж. При масажа се използват различни по форма инструменти в зависимост от зоната на тялото, която се третира. По този начин кожата се "остъргва" и така се стимулира циркулацията на кръвта, както и отделянето на хемоглобин. Гуа Ша подобрява кръвообръщението и метаболизма, и укрепва имунната система. Най-често за масажа се използват пластини от камък, а благодарение на него, кожата става по-гладка и блестяща.

 


Ползи

 

Сандра Ланшин Чиу, специалист по акупунктура в САЩ, обяснява пред "Cosmopolitan", че има 2 вида Гуа Ша - за тяло и за лице.

 

 Ако ви правят масаж на тялото, това стимулира кръвообращението, циркулацията на лимфните течности и енергията в организма. Масажът може да е леко агресивен и да остави леки зачервявания по тялото.

 

Гуа Ша за лице е доста по-нежен масаж, тъй като има модерни вариации. Той също подобрява кръвообращението, но и сваля напрежението и стреса. Това лекува подпухналата кожа и я прави по-блестяща. Някои дерматолози казват, че все още няма научно доказателство, че масажът наистина стимулира кръвообращението, но със сигурност, Гуа Ша подобрява външния вид, поне в краткосрочен план. Много звезди си постват селфита след масаж, за да покажат резултатите.

 

Снимка: Pixabay


Колко често да ходите на масаж?

 

Ако за първи път ще се подложите на такъв масаж, проучете внимателно кой го прави и изберете истински професионалист. След като няколко пъти отидете, може да се научите и сами да си правите Гуа Ша. Д-р Чиу съветва да си правите масажа 3 пъти седмично за хубав вид на кожата на лицето. Може да правите масажа сутрин, преди лягане или преди гримиране. Дръжте атрибутите за масаж на стайна температура, не ги слагайте в хладилник или фризер.

 


Как да подготвите лицето?

 

Хубаво е първо да подготвите лицето за масажа. Може да започнете с хидратиращ спрей или тонер, който не съдържа алкохол. После нанесете олио за лице или овлажнител. Ако кожата ви не е добре почистена и хидратирана, може след масажа да получите зачервявания на кожата.

 


Какъв инструмент да изберете?

 

Трябва да се запознаете с качеството на камъка, дизайна и да разбрете дали е изготвен от истински майстор. Направете прочуване в интернет, не се страхувайте да задавате въпроси, когато купувате инструмента. Може да вземете такива във форма на роза, такива, направени от кристали и жад и т.н.

 

Масаж на скалпа - против стрес и за здрава коса

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия