4 плитки за къса коса

Ето какво да изберете

2020-01-10 16:30:00
4 плитки за къса коса
Снимка: Pixabay

Много хора казват, че понякога късата коса се поддържа по-трудно, защото не може да бъде връзвана високо, сплитана и не може да ѝ се правят артистични прически. Но някои от тези неща са мит. Плитките отново се завръщат на мода и стават все по-хитови през новата година, така че дори да сте с по-къса коса, не се отказвайте от тази прическа. Има няколко вида плитки, които могат да се направят и да стоят добре на къса коса. Вижте кои са те, според американското издание на "Cosmopolitan".

 


Плитка-водопад

 

Преди да я направите, се погрижете по-старателно за косата си - напръскайте корените със сух шампоан. Плитката-водопад остава много оригинална и хитова прическа и с нея изглеждате игриви, лъчезарни, но и стилни. Тази плитка се вижда само когато сте в гръб, не обхаваща цялата коса, а и с нея се вижда и цялата дължина на косата ви. Затова е перфектна и за къси коси.

 


Плитка-диадема

 

Това е много подходяща прическа за партита, балове и официални събития. Много абитуриенти залагат на нея. Смята се, че тя може да бъде направена, дори от хора, които не са специалисти и фризьори. Прия нея плитката е над челото, имитира диадема, а отзад косата е пусната. Изглежда много елегантно, открива лицето и стои добре на късата коса.

 

Снимка: Pexels


Малки плитки отстрани

 

Тази прическа също е хит за купони, балове, рождени дни. При нея по-голямата част от косата остава пусната, а от едната страна над ухото се правят две тънки плитки. С прическата придобивате младежки и жизнерадостен вид, а и направата не отнема много време. Подходяща е за къси и плътни коси.

 


Плитка Макраме

 

Тя изглежда като истинско бижу. Сплитат се странични кичури на косата и плитката се вижда само когато сте в гръб. Тя е много красива и обикновено се захваща с панделка или блестяща фиба. Много модерна прическа за официални събития, съчетава се перфектно с вечерни рокли.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия