Майли Сайръс копира прическата на баща си

Тя вече е с мълет

2020-01-09 16:30:00
Майли Сайръс копира прическата на баща си
Снимка: bgnes

Нова година, нова коса. Явно това важи в пълна сила за певицата Майли Сайръс, тъй като тя за пореден път промени прическата.

 

В края на 2019 г. звездата дебютира с най-модерната прическа за отминалата година - боб, а сега е решила да заложи на нещо по-дръзко. Майли вече е с мълет, наречен още кефал. При мълета косата е по-къса отпред и отстрани, а отзад остава дълга.

 

Терминът се споменава през 1967 г. във филма с Пол Нюман и Джордж Кенеди "Хладнокръвният Люк", в който Кенеди нарича мъже с дълга коса "Mulletheads". В САЩ казват, че през 19 век рибарите също носили така косата си - дълга отзад, за да не си простудят врата.

 

А през 70-те и 80-те години тази прическа става емблематична за рокерите. Дейвид Боуи и Пол Маккартни популяризират мълета.

 

През 90-те години прическата е истински хит, а именно бащата на Майли - рок музикантът Били Рей Сайръс също спомага за налагането на мълета. Той е с такава коса, когато издава някои от най-големите си хитове, като "Achy Breaky Heart".

 

Затова феновете в социалните мрежи се шегуват, че крушата не пада по-далече от дървото и Майли копира баща си. Тази прическа навява носталгия по миналото, съгласяват се те.

 

Изпълнителката постна снимка с новата си коса в Instagram и намекна, че подготвя нови песни.

 

"Тази прическа е за хората, които са уверени, които излизат извън рамките и чийто стил е нестандартен, отвъд границите", коментира стилистката Риавна Капри, пишат от "Pop Sugar".

 

View this post on Instagram

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

 

View this post on Instagram

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия