3 съвета как да запазите къдриците непокътнати

Вижте какво да направите

2019-12-04 16:30:00
3 съвета как да запазите къдриците непокътнати
Снимка: Pixabay

Къдриците са идеална прическа за официални събития, особено в сезона на коледните партита и празници. Но всички знаем, че е трудно да ги задържим много време, особено през зимата - когато вали сняг и въздухът е влажен. Ето и няколко съвета как прическата да остане непокътната до вечерното парти, ако първо сте на училище, на лекции или на работа.

 


Мийте косата със хладка вода

 

Сигурно това ви се струва ад през зимата, но трябва да се къпете с хладка вода, особено когато миете косата. Горещите душове изсушават кожата и разрушават целостта на косата ви. Прекалено топлата вода и парата могат да увредят кутикула - защитния слой на косата, както и да изсушат кичурите. Затова преди къдрене, измийте косата с хладна вода.

 

Снимка: Pixabay


Не пипайте косата си 

 

Това е очевидно - знаете, че не трябва много да докосвате косата си и да си играете с нея, защото така тя се омазнява. Така и ще развалите къдриците си. Ако сте ги напръскали с лак, изобщо не трябва да ги пипате и да прокарвате пръсти из тях. Забранено е и да ги решете, дори да ви се струва, че трябва.

 

Снимка: Pixabay


Спете на копринени калъфки

 

Ако се налага прическата да остане до следващия ден и трябва да спите с къдриците - сменете памучната калъфка с копринена. Така, когато се обръщате на другата страна, докато спите, няма да има триене между главата и калъфката, което се получава, ако спите с памучна. Това триене уврежда косата и разваля къдриците.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия