Колко често да подстригвате косата?

Ето съветите на експерти

2019-08-29 15:00:00
Колко често да подстригвате косата?
Снимка: Pixabay

Блестящата и обемна коса прави впечатление и жените традиционно полагат много грижи за прическата си. Много хора обаче се чудят дали има златно правило за това на колко време трябва косата да бъде подстригвана. Експертите посочват, че това зависи от наличието на цъфнали косми, от това на какво подлагате косата - дали я боядисвате, дали често използвате преси и маши, от това каква прическа искате да имате. Ето и някои съвети.

 


За обикновена прическа и цъфтящи краища

 

Ако не залагате на някаква по-специална прическа и искате просто косата ви да изглежда свежа и блестяща, да не е заплетена и да премахнете цъфналите краища, може да ходите на фризьор 4 пъти в годината. "Трябва да се подстригвате веднъж на 3 месеца, за да премахнете цъфналите краища", посочва стилистът Девин Тот, който практикува в Ню Йорк, пред "Pop Sugar".

 

Снимка: Pixabay

 


За къса прическа

 

Напоследък са модерни късите коси - прическите пикси и боб. За тях трябва да полагате специални грижи. Ако поддържате пикси, трябва да ходите на фризьор по-често - веднъж в месеца. Ако сте заложили на хитовата прическа боб трябва да посещавате салона веднъж на 4 седмици или на 8 седмици - зависи от дължината на косата. Вашият стилист ще ви обясни това.

 

Снимка: Pixabay



За дълга коса

 

Много момичета мечтаят да имат дълга коса, като принцесите в приказките, но за някои това е много трудно постижимо. Косата спира да расте, ако цъфналите краища не бъдат премахнати, но ако се подстригвате много често, трудно косата ви ще порасте. Тот съветва да ходите на фризьор 2 пъти годишно, ако мечтаете за дълга коса. Ако искате косата да порасне, не я боядисвайте.

 

Снимка: Pixabay

 

Прическа каре диктува тенденциите при косите

 

Хит: Коса в два цвята

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия