5 стъпки към красиви ходила през лятото

Ето какво да направите

2019-08-22 13:30:00
5 стъпки към красиви ходила през лятото
Снимка: Pexels

Ако сте подценявали грижата за краката през зимата и пролетта, тъй като тогава се носят основно затворени обувки и сега ходилата ви изглеждат зле, когато сте със сандали, трябва бързо да възстановите добрия им вид. Ето и няколко съвета как да се справите с това.

 


1. Търкайте ги с четка

 

Не е достатъчно просто да влезете под душа за няколко минути и да измиете краката. Трябва и да ги почистите добре, да премахнете мъртвата кожа и микробите по ходилата. Търкайте ги и ги жулете с четка, за да станат по-чисти.

 


2. Овлажнявайте ги

 

Намерете подходящ за вашата кожа и качествен крем за крака. Това е задължителна козметика за лятото. Не залагайте на лосион за тяло - краката имат нужда от специален крем, направен за тях. Трябва той да проникне в кожата и да я направи гладка и блестяща. Така ще се оттървете от сухата, раздразнена и груба кожа.

 

Снимка: Pexels


3. Носете удобни обувки

 

Избягвайте джапанките, нищо че те са най-разпространените летни обувки. Те са с плоска, тънка подметка. Това напряга крака, а и дори променя начина на ходене, доказва проучване. Така походката с джапанки може да причини болки в стъпалата и глезените. С тях и краката се захабяват по-лесно и петите се напукват, може и кожата на ходилото да се втвърди. Носете по-удобни обувки, със стабилна подметка. Не се препоръчват и обувките, които са затворени отпред - така постоянно краката ще се изпотяват в жегите. Токчетата също напрягат глезена и стъпалата, подобно на джапанките, и предизвикват болки - ограничете носенето им.

 

Снимка: Pexels


4. Носете новите обувки вкъщи

 

Нoвите обувки почти винаги причиняват мазоли и рани, колкото и качествени да са те и дори да са точния номер. За да избегнете това, носете новите обувки 1-2 седмици вкъщи, по около половин час на ден. Разхождайте се с тях вътре, сваляйте ги, когато много ви заболи, стойте с тях за малко, докато гледате телевизия. Така краката ще свикнат с тях, когато ги обуете навън. ПОставете лепенки, на местата, на които обувките ви убиват, преди първото носене навън.

 


5. Стойте боси

 

Когато сте вкъщи и подът е почистен, ходете боси. Полезно е да се разхождате боси отвреме навреме, обувките правят краката "мързеливи". А и като стъпвате боси, ще се избавите от твърдата кожа по ходилата.

 

Снимка: Pexels

 

Как да си направите професионален педикюр вкъщи?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия