4 стъпки към перфектната конска опашка

Вижте кои са те

2019-06-14 13:30:00
4 стъпки към перфектната конска опашка
Снимка: Pixabay

Конската опашка винаги е била атрактивна прическа за дамите с дълги коси, а и в последните години стана голям хит - тя е запазената марка на любимката на тийнейджърите - Ариана Гранде. Това изглежда като лесна прическа, прави се бързо - просто обхващате цялата коса, вдигате я нависоко, връзвате я стегнато. Но тази прическа бързо се разваля - колкото и да стегнете, няко кичури падат, а и косата ви не стои равно загладена. Ето и някои съвети как да направите професионална конска опашка.

 


1.  Фризьорът Крис Апълтън, който прави прическите на Ким Кардашян и Ариана Гранде казва, че трябва да намокрите леко косата, след това да я изсушите с сешоар по посока от корените към края на кичура и тогава да започнете да я оформяте. Така опашката ще се запази по-дълго. Намажете корените с гел.

 


2. Вместо да се опитвате да хванете цялата си коса и да я вдигнете, направете първо две опашки. Първо вземете горния слой на косата - над ушите и я завържете. Използайте четка, докато събирате кичурите. Разрешете внимателно и останалата част от косата.

 


3. Вземете и останалата част и слейте двете опашки в една. Така косата ще може да изглежда гладко, защото сте разресали добре и по-скритите кичури.

 


4. Хубаво е конската опашка да е в центъра на главата, а не на една страна. За да сте сигурни, че тя няма да мърда, напръскайте с лак. Защипете малките кичури, които не могат да бъдат хванати с малки фибички.

 

Снимка: Reuters

 

Конската опашка на Ариана - изключително болезнена!

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия