Завръщане от 90-те: Тай-дай дрехи

Те са шарени и носят настроение

2019-06-10 13:30:00
Завръщане от 90-те: Тай-дай дрехи
Снимка: Pixabay

Принтът тай-дай е сред предпочитаните тенденции в последните месеци. Много знаменитости са забелязани с тениски, суичери, рокли, ризи, дънкови облекла и потници в такъв стил.

 

Всъщност техниката тай-дай обозначава ръчно боядисване в няколко цвята. Дрехите стават на петна, цветовете преливат един в друг и тениските и суичерите малко приличат на шарените великденски яйца.

 

Достатъчно е да вземете една бяла памучена тениска и с помощта на цветни бои и различни усуквания, да я превърнете в моден шедьовър. Използвайте много цветове. 

 

Снимка: Reuters

 

Ако не искате да си цапате ръцете, но все пак този стил ви харесва - много дизайнери правят тениски, които имитират тай-дай. Такива дрехи бяха хитови и през 90-те години.

 

Традиционните методи за боядисването са много стари - от преди повече от 2000 години. Смята се, че това възниква в Индия, Япония и Африка. Там оцветяването и рисуването върху текстил се приемат за истинско изкуство.

 

Вече дори се появяват аксесоари, които са с такива принтове - колани, чанти, обувки и т.н., пишат от американския "Cosmopolitan". 

 

Тренд: Рокля в цветовете на дъгата

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия