7 трика за по-бърз растеж на косата

Ето какво да направите

2019-04-11 16:30:00
7 трика за по-бърз растеж на косата
Снимка: Pexels

Много момичета мечтаят за дълга и обемна коса. Няма как да стимулирате растежа прекалено много и косата ви да порасне едва за няколко дни. Установено е, че тя расте с около сантиметър за месец. Но има някои трикове, с които все пак може да подпомогнете по-бързия растеж. Ето и кои са те.

 


1. Не използвайте шампоан ежедневно

 

Ако миете косата всеки ден, което по принцип не е препоръчително, поне не нанасяйте шампоан ежедневно. По-добре я мийте само с вода и слагайте балсам за коса. "Трябва да избягвате шампоана възможно най-често", казва Марк Таунсенд, стилист на много знаменитости, пред американския "Cosmopolitan". Повечето шампоани са пълни със сулфати, които премахват естествените мазнини на косата, които са ви необходими, за да имате дълга и здрава коса.

 


2. Мийте косата със студена вода

 

В края на душа засилете студената струя и изплакнете косата с хладна вода. Това помага за растежа на косъма. Студената вода предотвратява загубата на влажност, накъсването на косъма и вредата от пресите и машите.

 


3. Решете нежно и бавно

 

Агресивното ресане на косата може да я съсипе. Бъдете особено внимателни, когато косата е податлива на накъсване. "Когато решете мократа коса, уверете се, че започвате от края на кичура и бавно отивате към корените", предупреждава специалистът. Ако се решите наобратно - от скалпът надолу, ще откъснете много повече косми.

 


4. Спете на копринена възглавница

 

Ако често се събуждате с много разрошена и заплетена коса, причината може да е възглавницата. Таунсенд препоръчва да замените памучната възглавница с копринена или сатенена. Те са по-меки.

 


5. Не увивайте косата в хавлия

 

Сигурно сте свикнали косата ви да стои известно време увита в хавлиена кърпа, когато се изкъпете. Това не е препоръчително. Това предизвиква накъсване и косопад. Някои жени прекалено много стягат кърпата около главата и така тънките и малки кичури стават по-податливи на накъсване и често окапват.

 


6. Без опашки

 

Не е хубаво косата често да е вързана на опашка, особено ако говорим за стегнатата и висока конска опашка. Това създава напрежение и отново води до накъсване. Ако искате да вдигнете косата, използвайте фиби и шноли.

 


7. Починете си от пресата

 

Често жените се изправят, за да може косата да изглежда по-дълга. Но е ясно, че пресите са вредни за косъма. Това важи и за къдренето - машата също не ви е приятел, когато пускате дълга коса. Тези уреди причиняват разслояване и цъфтеж на космите. Използвайте ги само по специални поводи.

 

3 знака, че пресата ви е за смяна

 

Опушено сиво: Цветът на косите за 2019 г.

 

Косата се накъсва, ако излезете навън след къпане

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия